Ázsiai kaják

Japáncurryrákkatsuval

Japán curry rák katsuval

Hozzávalók
0.5 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
1 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
2 ek
vaj
500 ml
víz
2 db
japán currykocka
10 db
páncélos tigrisrák
só, bors
40 g
kukoricakeményítő
2 db
tojás
100 g
panko morzsa
2
adag főtt jázminrizs

Elkészítés

A curryszószhoz első lépésben felcsíkozzuk a vöröshagymát és félkarikára vágjuk a sárgarépát. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, majd beledobjuk a hagymát és illatosra pirítjuk. Ezt követően hozzáadjuk a répát, és felöntjük a vízzel. Miután felforrt a víz, alacsony lángon 8 percig főzzük, hogy megpuhuljon a répa. A japán currykockát kisebb darabokra törjük, majd egy kevés meleg vízben feloldjuk és beleöntjük a zöldséges alaplébe. Nagyobb lángra kapcsolunk, és hagyjuk, hogy besűrűsödjön a curryszószunk, ami ezzel el is készül.

A tigrisrákot megpucoljuk úgy, hogy a farokrészen rajta hagyjuk a páncélját. Ahol szükséges, hosszában enyhén bevágva eltávolítjuk a rák tápcsatornáját. A belső oldalán beirdaljuk a rákokat, hogy megtörjük a kunkorodó formát és könnyebb legyen a sütés. Sózzuk, borsozzuk, majd keményítőbe, tojásba és végül panko morzsába forgatjuk, aztán 180 fokosra melegített olajban aranysárgára sütjük. A rák katsu akár így magában, egy kis édes chilimártással is fogyasztható, de mi most a japán curryvel tálaljuk. A főtt jázminrizsre kanalazunk a curryszószból, majd a megsült rákokkal díszítjük.

japan-curry-rak-katsuval (2)
Japán curry rák katsuval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több szuper Mengyi-recept:

Illatos-omlós kacsa

Alvó sárkány, a pekingi húsos tekercs

Csípős pacal zöldségekkel

www.streetkitchen.hu

Aki valaha olvasott már japán mangát (vagy látott animét), biztosan találkozott valamilyen tradicionális japán étellel is a sztorik között. Na, én is nagy rajongója voltam a japán manga képregényeknek, és abból inspirálódva készítettem el a jellegzetes japán curryt, egy jó ropogós rák katsu kíséretében.

Hozzávalók

2 főre
0.5 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
1 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
2 ek
vaj
500 ml
víz
2 db
japán currykocka
10 db
páncélos tigrisrák
só, bors
40 g
kukoricakeményítő
2 db
tojás
100 g
panko morzsa
2
adag főtt jázminrizs

A curryszószhoz első lépésben felcsíkozzuk a vöröshagymát és félkarikára vágjuk a sárgarépát. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, majd beledobjuk a hagymát és illatosra pirítjuk. Ezt követően hozzáadjuk a répát, és felöntjük a vízzel. Miután felforrt a víz, alacsony lángon 8 percig főzzük, hogy megpuhuljon a répa. A japán currykockát kisebb darabokra törjük, majd egy kevés meleg vízben feloldjuk és beleöntjük a zöldséges alaplébe. Nagyobb lángra kapcsolunk, és hagyjuk, hogy besűrűsödjön a curryszószunk, ami ezzel el is készül.

A tigrisrákot megpucoljuk úgy, hogy a farokrészen rajta hagyjuk a páncélját. Ahol szükséges, hosszában enyhén bevágva eltávolítjuk a rák tápcsatornáját. A belső oldalán beirdaljuk a rákokat, hogy megtörjük a kunkorodó formát és könnyebb legyen a sütés. Sózzuk, borsozzuk, majd keményítőbe, tojásba és végül panko morzsába forgatjuk, aztán 180 fokosra melegített olajban aranysárgára sütjük. A rák katsu akár így magában, egy kis édes chilimártással is fogyasztható, de mi most a japán curryvel tálaljuk. A főtt jázminrizsre kanalazunk a curryszószból, majd a megsült rákokkal díszítjük.

japan-curry-rak-katsuval (2)
Japán curry rák katsuval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több szuper Mengyi-recept:

Illatos-omlós kacsa

Alvó sárkány, a pekingi húsos tekercs

Csípős pacal zöldségekkel

Ha tetszett a Japán curry rák katsuval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept
    Japán curry rák katsuval Mengyitől recept | Street Kitchen