Hozzávalók
A tésztához
- 1 kg finomliszt
- 10 g szárított élesztő
- 1 tk kristálycukor
- 1 ek sertészsír
- 650 ml langyos víz
A töltelékhez
- 2 fej vöröshagyma
- 5 cm gyömbér
- 700 g darált sertéshús
- 4 ek szójaszósz
- 2 ek osztrigaszósz
- 2 tk fehér bors
- 2 tk só
A tálaláshoz
- 4 ek szójaszósz
Hozzávalók
A tésztához
- 1 kg finomliszt
- 10 g szárított élesztő
- 1 tk kristálycukor
- 1 ek sertészsír
- 650 ml langyos víz
A töltelékhez
- 2 fej vöröshagyma
- 5 cm gyömbér
- 700 g darált sertéshús
- 4 ek szójaszósz
- 2 ek osztrigaszósz
- 2 tk fehér bors
- 2 tk só
A tálaláshoz
- 4 ek szójaszósz
A pekingi húsos tekercs elkészítéséhez a lisztet összekeverjük az élesztővel és a cukorral, majd hozzáadjuk a sertészsírt és a langyos vizet. A tésztát simára gyúrjuk és frissen tartó fóliával lefedve, 1-1,5 óra alatt a kétszeresére kelesztjük.
Ez idő alatt összeállítjuk a tölteléket: a gyömbért és a vöröshagymát apróra vágjuk, és összekeverjük a darált hússal, valamint a nedves és száraz fűszerekkel.
A megkelt tésztát egy deszkára helyezzük, majd kb. 1 cm vastagságú téglalap formára nyújtjuk. A húsos tölteléket egyenletesen a tésztára kenjük úgy, hogy a széleknél 1-1,5 cm-es részt szabadon hagyunk. A hosszabbik oldalnál fogva el kezdjük feltekerni a tésztát, lezárjuk a hosszabbik szélét, majd a két végét is összenyomjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék gőzölés közben.
Nedves konyharuhával kibélelt bambuszgőzölőbe helyezzük a húsos tekercset. Ha nem fér el benne, akkor ketté is oszthatjuk, de a széleket mindig zárjuk le. Lefedjük és még 15-20 percig pihentetjük fedő alatt. Ezt követően forrásban levő víz fölé helyezzük a gőzölőt, és 35-40 perc alatt készre pároljuk a húsos tekercset.
Az így kapott „alvó sárkányt” szeletekre vágjuk, és egy kis szójaszósz vagy rizsecet kíséretében tálaljuk.
- Elkészítési idő: 60 perc
- Kelesztési idő: 80 perc
Ha tetszett a pekingi húsos tekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több tekercs:
Banános-csokis tavaszi tekercs sós karamellás mártogatóssal