Hozzávalók
- 2 ½ kg marhacsont
- 1 kg marhafarok
- 600 g marhalábszár
- só
- 2 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 2 fej fokhagyma
- 1 ek édesköménymag
- 1 ek koriandermag
- 2 ek egész bors
- 2 rúd fahéj
- 10 db csillagánizs
- 1 ek kókuszvirágcukor
- 5 cm gyömbér
- 3 ek halszósz
- 1 db citromnád
- 250 g széles metélt rizstészta
- 120 g babcsíra
- 4 szál újhagyma
- 3 db thai piros chili
- 3 db thai zöld chili
- 1 db pak choi
- 1 csokor bazsalikom
- 1 csokor menta
- 1 csokor koriander
- 3 db lime
Pho leves, ahogy Lajos készíti
Hozzávalók
- 2 ½ kg marhacsont
- 1 kg marhafarok
- 600 g marhalábszár
- só
- 2 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 2 fej fokhagyma
- 1 ek édesköménymag
- 1 ek koriandermag
- 2 ek egész bors
- 2 rúd fahéj
- 10 db csillagánizs
- 1 ek kókuszvirágcukor
- 5 cm gyömbér
- 3 ek halszósz
- 1 db citromnád
- 250 g széles metélt rizstészta
- 120 g babcsíra
- 4 szál újhagyma
- 3 db thai piros chili
- 3 db thai zöld chili
- 1 db pak choi
- 1 csokor bazsalikom
- 1 csokor menta
- 1 csokor koriander
- 3 db lime
A pho leves recept első lépéseként a marhacsontot, a feldarabolt marhafarkat és a megtisztított lábszárat a leeső nyesedékekkel együtt egy nagy fazék forró sós vízbe rakjuk. Felforraljuk, majd 1 perc forralás után kivesszük a csontokat, az apróbb darabokat leszűrjük és átmossuk, a levet pedig kiöntjük.
A fazekat kiöblítjük, szárazra töröljük és megpirítjuk benne a héjastól félbevágott vöröshagymát és fokhagymát. Rádobjuk a fűszereket is, és további 1 perc pirítás után felöntjük 5 l forró vízzel. Hozzáadjuk a cukrot, a megmosott gyömbért egészben, és a halszószt.
Visszapakoljuk az alapba a csontokat és a húst, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
Sózzuk, belerakjuk a citromnádat, majd gyöngyözve 8 órán keresztül főzzük. A húst 4 óra főzés után eltávolítjuk a levesből és félretesszük.
A rizstésztát hideg vízbe áztatjuk és hűtőbe rakjuk. Mikor már majdnem letelt a leves főzési ideje, előkészítjük a levesbetéteket. A babcsírát gyöngyöző sós vízben leforrázzuk, majd ugyanebben a vízben 1 perc alatt kifőzzük a beáztatott rizstésztát is. Felkarikázzuk az újhagymát és a kétféle chilit, és a pak choit is felszeleteljük.
A pho leves recept tálalása:
A kész levesből kiszedjük a csontokat, lekanalazzuk a tetejéről a zsírt, és kis pihentetés és ülepítés után leszűrjük. Tálba szedünk a rizstésztából, erre jöhet pár vékony szelet marhalábszár és egy adag babcsíra. Szórunk bele az újhagymából, a pak choiból és a chilikből, majd tépkedünk bele pár levél bazsalikomot, mentát és koriandert. A tányér tartalmát felöntjük a forró levesünkkel, és lime-gerezdekkel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 9 óra
Ha tetszett a pho leves recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!