Ázsiai kaják

Szójaszószos-csirkésudon

Szójaszószos-csirkés udon

Hozzávalók
2 ek
étolaj
400 g
csirkemell
3 gerezd
fokhagyma
2 tk
édes paprikakrém
2 ek
méz
5 ek
szójaszósz
2 tk
keményítő
150 ml
víz
250 g
előfőzött udon tészta
200 g
jégcsapretek
1 szál
újhagyma
1 ek
pirított szezámmag

Elkészítés

A szójaszószos-csirkés udon elkészítéséhez a csirkemellet csíkokra vágjuk és nagy lángon, kevés olajon, lepirítjuk egy wok serpenyőben.

Ha színt kapott a csirke, lejjebb vesszük a lángot közepesre, majd mehet rá a szeletelt fokhagyma, a paprikakrém, a méz és a szójaszósz. Átkeverjük a csirkét, nyakon öntjük a keményítővel kikevert vízzel, és addig rotyogtatjuk, amíg be nem sűrűsödik. 

Az udon tésztát a csomagoláson jelzett módon elkészítjük, közben a jégcsapretket vékony csíkokra vágjuk.

Tányérba szedünk a tésztából, rákanalazzuk a húsos ragut, teszünk rá a retekből, végül megszórjuk a felkarikázott újhagymával és a szezámmaggal.

szojaszoszos-csirkes-udon
Szójaszószos-csirkés udon (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Ha szeretitek az ázsiai ízeket, ezeket a recepteket se hagyjátok ki:

Brokkolis, mogyorós, csirkés soba tészta

Alvó sárkány, a pekingi húsos tekercs

Kínai csípős-fekete szezámos káposztasaláta

www.streetkitchen.hu

Ennek a szójaszószos-csirkés udonnak az elkészítésénél még az is több energia, hogy leszaladjatok a sarki kínai étterembe egy menüért. Ráadásul még finomabb is annál! ;)

Hozzávalók

2 főre
2 ek
étolaj
400 g
csirkemell
3 gerezd
fokhagyma
2 tk
édes paprikakrém
2 ek
méz
5 ek
szójaszósz
2 tk
keményítő
150 ml
víz
250 g
előfőzött udon tészta
200 g
jégcsapretek
1 szál
újhagyma
1 ek
pirított szezámmag

A szójaszószos-csirkés udon elkészítéséhez a csirkemellet csíkokra vágjuk és nagy lángon, kevés olajon, lepirítjuk egy wok serpenyőben.

Ha színt kapott a csirke, lejjebb vesszük a lángot közepesre, majd mehet rá a szeletelt fokhagyma, a paprikakrém, a méz és a szójaszósz. Átkeverjük a csirkét, nyakon öntjük a keményítővel kikevert vízzel, és addig rotyogtatjuk, amíg be nem sűrűsödik. 

Az udon tésztát a csomagoláson jelzett módon elkészítjük, közben a jégcsapretket vékony csíkokra vágjuk.

Tányérba szedünk a tésztából, rákanalazzuk a húsos ragut, teszünk rá a retekből, végül megszórjuk a felkarikázott újhagymával és a szezámmaggal.

szojaszoszos-csirkes-udon
Szójaszószos-csirkés udon (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Ha szeretitek az ázsiai ízeket, ezeket a recepteket se hagyjátok ki:

Brokkolis, mogyorós, csirkés soba tészta

Alvó sárkány, a pekingi húsos tekercs

Kínai csípős-fekete szezámos káposztasaláta

Ha tetszett a Szójaszószos-csirkés udon receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept