Hozzávalók

4
főre
+
1 kg krumpli (C típusú)
1 l napraforgóolaj
só és frissen őrölt bors (ízlés szerint)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Így készül a tökéletes házi sült krumpli

Itt a Basic, a Street Kitchen legújabb rovata, ahol kezdő és haladó házi szakácsokat látunk el főzési tippekkel, trükkökkel. Első videónkban megmutatjuk, hogyan készül a tökéletes házi sült krumpli.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg krumpli (C típusú)
1 l napraforgóolaj
só és frissen őrölt bors (ízlés szerint)
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tökéletes házi sült krumpli alap dolog, de még ehhez is kell egy jó recept, hogy igazán finom és ropogós legyen. Az első és legfontosabb lépés, hogy megfelelő típusú krumplit válasszunk hozzá. A tökéletes végeredményhez C típusú krumplit használjatok!

A krumplikat meghámozzuk, majd egy éles késsel másfél centis szeletekre vágjuk. Ezekből a szeletekből ugyanolyan széles hasábokat vágunk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük az egészet. Meghintjük sóval, alaposan borsozzuk, és mehet rá egy kevés olaj is!

A krumplihasábokat 160 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 30 percre úgy, hogy a 10. és a 20. percben átforgatjuk őket.

Ezután kivesszük a sütőből és hagyjuk, hogy kihűljenek. Mindeközben olajat melegítünk 145-150 fokra. Ha az olaj felhevült, beletehetjük a krumplihasábokat, amiket 4-6 perc alatt ropogósra és aranybarnára sütünk.

tökéletes házi sült krumpli
Tökéletes sült krumpli

Ha tetszett a tökéletes sült krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a konyhai tippek is érdekelhetnek:

Így lesz tökéletes a sült kolbász és a hurka

Tippek a perfekt bécsi szelet sütéséhez

Hogyan szeletelj, dinsztelj, piríts hagymát? – tippek, trükkök

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások