Hozzávalók

2
darabhoz
+
Hozzávaló kipipálva
400 g darált marhahús
Hozzávaló kipipálva
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Így készül a szaftos hamburger húspogácsa

Ezekre érdemes odafigyelned, ha te is szuperszaftos húspogácsát szeretnél a hamburgeredbe. Márpedig nyilván azt szeretnél. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
14
Hirdetés

Hozzávalók

2
darabhoz
+
Hozzávaló kipipálva
400 g darált marhahús
Hozzávaló kipipálva
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A legfontosabb szempont a tökéletes hamburger-húspogácsánál maga a hús kiválasztása. Jó minőségű, legalább 20%-os zsírtartalmú marhahúst válasszunk. Ha színtiszta hússal dolgozunk, akkor nagy valószínűséggel szétesik majd a húspogácsánk és még valószínűbb, hogy szárazra sül. 

Klasszikusan a húspogácsát egyáltalán nem kell ízesíteni. Ha mégis szeretnénk némi plusz ízt adni neki, akkor használjunk 500 grammonként 1 teáskanál Worcester szószt, 1 nagy csipet borsot és 1 gerezd zúzott fokhagymát. Sóval csak sütés után szórjuk meg, mert vízelvonó hatása miatt kiszárítja a húst.

Hamburger húspogácsa

Ha nem egy teljesen átsült húst szeretnénk kapni, nem érdemes 160 g-nál kisebb pogácsákat formázni, mert nem fogjuk tudni medium készültségre sütni, mivel pillanatok alatt átsül. A húst sütés előtt legalább 15-20 perccel érdemes kivenni a hűtőből, hiszen a szoba-hőmérsékletű hús süthető a legkevesebb folyadékveszteséggel.

Miután megformáztuk a húst, száraz, forró, de nem füstölgő serpenyőben, oldalanként 2-2 perc alatt elősütjük, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 5 percre. Miután kivettük a sütőből, sózzuk, és még forrón rátesszük a sajtot, és hagyjuk, hogy ráolvadjon.

Ha a well done készültség a cél, akkor a sütési időt 10 percre növeljük.  

húspogácsa
Hamburgerbe vele!

Ha tetszett a hamburger húspogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?