Ham and eggs

Klasszik reggeli

Oregánós marhahúspogácsa bazsalikomos quinoával és vörös pesztós babbal

Hidegen is fogyaszthatod másnapra elcsomagolva!
Hirdetés

Így süss otthon gesztenyét!

Hirdetés
Ti sem tudtok elképzelni jobbat télen, mint egy hatalmas adag, finom illatú sült gesztenyét, ami csak a tiétek? Nem kell hozzá karácsonyi vásár, mutatjuk, otthon hogyan készítsétek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Nagyon fontos, hogy gesztenyesütéskor szelíd gesztenyével dolgozzunk, a vadat hagyjuk meg a vaddisznóknak. 😀 Bár a boltban nem látunk bele a gesztenyék belsejébe, érdemes figyelni, hogy minél nagyobb, súlyosabb szemeket válasszunk. A fényes, sötét héjú darabok frissebbek, a könnyebb, világos, zörgős szemek a régebbi szüretre utalnak.

A gesztenyéket alaposan átmossuk, majd egy hegyes, éles késsel egy nagy X-et vágunk a sötétbarna részekbe. Erre a pucoláshoz lesz majd szükség, illetve ahhoz, hogy ne robbanjanak fel a gesztenyék sütés közben. 

A puha és illatos végeredményért a bevágott gesztenyéket 2-3 órára vízbe vagy borral, esetleg konyakkal ízesített vízbe áztatjuk. Mi az édes fehérbort ajánljuk, de ízlés kérdése.

Áztatás után lecsepegtetjük, áttöröljük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Néhány perc pihentetés után, még melegen megpucoljuk, mert ha kihűl, a héja visszakeményedik. A sült gesztenye magában is isteni, de sütikben vagy desszertekben is ellenállhatatlan!

gesztenye

Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!   

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?