Hozzávalók

1
nagy üveghez
+
1 kg kovászolni való uborka
4 - 5 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
1 tk egész bors
1 l víz
1 ek só (kb. 20 g)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Kovászos uborka, ahogy azt kell

Aki rajong a kovászos ubiért, az tuti, hogy minden nyáron készít belőle pár üveggel. Ha te még nem próbáltad, akkor itt az ideje!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
nagy üveghez
+
1 kg kovászolni való uborka
4 - 5 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
1 tk egész bors
1 l víz
1 ek só (kb. 20 g)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A kovászos uborkához az uborkákat alaposan megmossuk, szőreit ledörzsöljük, a végeit levágjuk, és bevágjuk a két végénél X alakban. A fokhagymákat meghámozzuk, és a kaprot is megmossuk.

Egy alaposan megtisztított és fertőtlenített, nagy méretű üvegben elkezdjük rétegezni. Alulra megy a kapor egyik fele, erre a fokhagyma, az egész bors és a maradék kapor. Az ubikat szorosan belepakoljuk, majd felöntjük a vízzel, amiben korábban már feloldottuk a sót. Annyi vizet öntünk bele, hogy ellepje az uborkákat. A tetejére teszünk egy szelet kenyeret, lefedjük, és meleg helyre tesszük.

Közvetlen napsütésre nincs szüksége, az a fontos, hogy meleg helyen legyen. Ha megfelelő az időjárás, kb. 3 nap alatt el is készül. Ha kész van, az ubikat kisebb, steril, tetős üvegekbe tesszük, és ráöntünk az átszűrt léből. Hűtőbe tesszük, így 3-5 napig eltartható. Ha jól lehűlt, már ehetjük is a rántott hús vagy a krumplis tészta mellé.

kovászos uborka

Tippek:

  • Fontos, hogy olyankor készítsük, mikor kint igazán meleg van, mert ez szükséges az erjedéshez
  • Nagyon fontos, hogy igazán friss legyen az uborka, mert ettől lesz ropogós!
  • Lehet akár krumplit is használni kenyér helyett.

Ha tetszett a kovászos uborka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?