Hirdetés

Álompuha vajas kifli

Hozzávalók

10
darabhoz
+
350 ml tej
30 g élesztő
25 g cukor
500 g liszt
1 csapott tk só
30 g puha vaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Álompuha vajas kifli

Ezzel a kiflirecepttel még pár éve találkoztam Misi a péknél, és azóta rendszeresen készítem. Szerintem annyira csodálatos, olyan álompuha, annyira nosztalgiaérzés fog el, ha beleharapsz, hogy vétek lenne megfosztani titeket tőle.
Kipróbáltam, jóóó lett!
595
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

10
darabhoz
+
350 ml tej
30 g élesztő
25 g cukor
500 g liszt
1 csapott tk só
30 g puha vaj
Bevásárlólistához adom

A tejet megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt és belerakjuk a cukrot. Megvárjuk, amíg felfut. Közben egy nagy tálba szórjuk a lisztet és a sót, majd ráöntjük a felfuttatott élesztős tejet és a puha vajat, és bedagasztjuk a tésztát. Mikor már szép sima, ruganyos szerkezetű, gombóccá formázzuk, és letakarva 40 percig kelesztjük. 

Ezután kissé átgyúrjuk, és 10 egyenlő részre osztjuk. Gombócokat formázunk belőle, letakarva 10 percig pihentetjük, majd mindegyiket, kevés olajjal lekent felületen kb. 1,5 mm vékony, lekerekített háromszög formájúra nyújtjuk, és a szélesebb oldalától a csúcsa felé, feltekerjük a háromszögeket. Sütőpapíros tepsin további 30 percig kelesztjük őket, majd lekenjük kevés vízzel (ha szeretnénk, megszórjuk sószemekkel), és mehet is 13-14 percre a 230 fokra előmelegített sütőbe, alsó-felső sütésre. 

Ha tetszett a vajas kifli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások