Hirdetés
Instant

Hagymás bab tojással

Hozzávalók

2
főre
+
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
150 g füstölt, félszáraz kolbász
2 - 3 ek olaj
2 db babérlevél
½ tk szárított majoranna
1 konzerv paradicsomos bab (baked beans)
só, bors
2 - 4 db tojás
kenyér
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Hagymás bab tojással

A hagymás bab egy olyan klasszikus, amit a home office alatt semmiképp se hagyjatok ki, hiszen hagyma és konzerv bab valószínűleg lesz otthon. Ha pedig a teljesen puritán változatot egy kicsit unjátok már, akkor elkezdhetitek felturbózni: első lépésként mehet bele egy kis kolbász és üssetek rá egy tojást, mintha csak egy shakshoukát főznétek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
50
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
150 g füstölt, félszáraz kolbász
2 - 3 ek olaj
2 db babérlevél
½ tk szárított majoranna
1 konzerv paradicsomos bab (baked beans)
só, bors
2 - 4 db tojás
kenyér
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A hagymát és a fokhagymát félbevágjuk és felszeleteljük, a kolbászt felkarikázzuk. Egy tapadásmentes serpenyőben lepirítjuk őket az olajon, rárakjuk a babérlevelet és a majorannát, majd ráöntjük a paradicsomos babkonzervet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és összerottyantjuk. (Ha szükséges, egy kevés vizet öntünk rá). A tojásokat ráütjük a hagymás bab tetejére, lefedjük egy fedővel, és alacsony hőmérsékleten addig rotyogtatjuk, amíg a tojásfehérje megfőtt, de a sárgája még folyik. Kenyérrel vagy magában fogyasztjuk.

Tipp: ha nem találtatok paradicsomos babkonzervet, akkor az alap verzióval is jó lesz, csak tegyetek hozzá egy kis passzírozott paradicsomot, vagy paradicsomsűrítményt, vagy ha egyik sincs, akkor néhány friss paradicsomot.

Ha tetszett a hagymás bab tojással, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások