Hozzávalók
- 400 g sertéskaraj
- só, bors
- olaj
- 4 ek tejföl
- 1 mk keményítő
- 60 g reszelt trappista sajt (akár vegyesen abból, ami van otthon)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- 4 - 6 szelet lapka sajt
Hozzávalók
- 400 g sertéskaraj
- só, bors
- olaj
- 4 ek tejföl
- 1 mk keményítő
- 60 g reszelt trappista sajt (akár vegyesen abból, ami van otthon)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- 4 - 6 szelet lapka sajt
A húst másfél-két centi vastag szeletekre vágjuk és kicsit kiklopfoljuk, de nem túl vékonyra, mert úgy kiszárad. Sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben oldalanként 2-2 perc alatt megpirítjuk egy kevés olajon. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
A tejfölbe belekeverjük a keményítőt, a reszelt sajtot, belenyomunk 1 gerezd fokhagymát, hozzáadunk egy kis csokor felaprított petrezselymet, és megsózzuk. Bekenjük vele a húsok tetejét, majd minden szeletet befedünk lapka sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt ráolvasztjuk. Bármilyen körettel megállja a helyét, de mi a petrezselymes rizsre szavaztunk.
Ha tetszett a sajtos-tejfölös karaj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!