Sajtos-tejfölös karaj

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
400 g sertéskaraj
só, bors
olaj
4 ek tejföl
1 mk keményítő
60 g reszelt trappista sajt (akár vegyesen abból, ami van otthon)
1 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
4 - 6 szelet lapka sajt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sajtos-tejfölös karaj

Valamiért nálunk, magyaroknál nagyon divatosak ezek a „valamit pakoljunk a húsra, és süssük meg” verziók. :) Mondjuk, nem is csodálom. Próbáljátok ki most ebben a sajtos-tejfölös változatban is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
23
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
400 g sertéskaraj
só, bors
olaj
4 ek tejföl
1 mk keményítő
60 g reszelt trappista sajt (akár vegyesen abból, ami van otthon)
1 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
4 - 6 szelet lapka sajt
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A húst másfél-két centi vastag szeletekre vágjuk és kicsit kiklopfoljuk, de nem túl vékonyra, mert úgy kiszárad. Sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben oldalanként 2-2 perc alatt megpirítjuk egy kevés olajon. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

A tejfölbe belekeverjük a keményítőt, a reszelt sajtot, belenyomunk 1 gerezd fokhagymát, hozzáadunk egy kis csokor felaprított petrezselymet, és megsózzuk. Bekenjük vele a húsok tetejét, majd minden szeletet befedünk lapka sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt ráolvasztjuk. Bármilyen körettel megállja a helyét, de mi a petrezselymes rizsre szavaztunk.

Sajtos-tejfölös karaj
Sajtos-tejfölös karaj

Ha tetszett a sajtos-tejfölös karaj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások