Hozzávalók
- 1 hagyma
- ½ db piros chilipaprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 1 tk koriander
- 1 tk római kömény
- 1 ek currypor
- 1 konzerv kókusztej
- 1 l víz
- 3 db csirkealaplé-zselé
- 650 g ázsiai fagyasztott zöldség
- só, bors
- 1 db citrom héja
- 80 g cérnametélt
- 50 ml citromlé
- 1 kis csokor snidling
- 1 ujjnyi gyömbér
- 1 ek cukor
Hozzávalók
- 1 hagyma
- ½ db piros chilipaprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 1 tk koriander
- 1 tk római kömény
- 1 ek currypor
- 1 konzerv kókusztej
- 1 l víz
- 3 db csirkealaplé-zselé
- 650 g ázsiai fagyasztott zöldség
- só, bors
- 1 db citrom héja
- 80 g cérnametélt
- 50 ml citromlé
- 1 kis csokor snidling
- 1 ujjnyi gyömbér
- 1 ek cukor
A hagymát félfőre vágjuk, majd felszeleteljük, a chilit,gyömbért és a fokhagymát pedig nagyon apróra vágjuk. Lepirítjuk őket az olajon, majd hozzáadjuk a koriandert, a római köményt, a curryt, és további 1-2 percig együtt pirítjuk. Rátesszük a kókusztejet, felforraljuk, és jöhet rá a víz a csirkealaplé-zselével és a cukor. Felforraljuk, majd belerakjuk az ázsiai zöldségkeveréket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és belereszeljük egy citrom héját. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem főttek, majd beletesszük a cérnametéltet, és 1-2 perc főzés után elzárjuk a lángot. Citromlével ízesítjük, megszórjuk aprított snidlinggel, és fogyasztjuk.
Ha tetszett a kamu ázsiai leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!