Hozzávalók
- 150 g füstölt kolbász
- 6 - 7 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 600 g káposzta
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
A nudlihoz
- 400 g főtt, áttört burgonya (kihűlt)
- 300 g liszt
- 1 db tojás (felvert)
- 5 - 7 ek olaj a pirításhoz
Hozzávalók
- 150 g füstölt kolbász
- 6 - 7 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 600 g káposzta
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
A nudlihoz
- 400 g főtt, áttört burgonya (kihűlt)
- 300 g liszt
- 1 db tojás (felvert)
- 5 - 7 ek olaj a pirításhoz
A felszeletelt kolbászt lepirítjuk az olajon, majd félretesszük egy tányérra. A vékonyra szeletelt káposztát és hagymát lassan aranybarnára pirítjuk a kolbász zsírján és az olajon, sózzuk, borsozzuk. A vége előtt 10 perccel hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, majd visszatesszük a kolbászt.
A nudlihoz az alapanyagokat összegyúrjuk, kezünkkel nudli formára sodorjuk, majd bő, forró vízben pár perc alatt kifőzzük, és leszűrjük. Nagyon forró olajon lepirítjuk, majd hozzákeverjük a káposztás mixet, és tálaljuk.
Ha tetszett a káposztás-kolbászos nudli receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!