Rántott, sajtos rizsgolyók

Hozzávalók

10 - 14
darabhoz
+
250 g rizs
50 g liszt
80 g trappista
1 db tojás
2 ek fagyasztott petrezselyem
só, bors
250 - 500 g zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Rántott, sajtos rizsgolyók

Figyelem, bombasztikus recept karantén idejére! Az olaszok arancininek nevezik a rizottóból készült rizsgolyót, ez pedig a mi kis magyar változatunk ugyanerre. Az biztos, hogy tökéletes vendégváró falatka… vagyis ööö, hagyjuk, az a lényeg, hogy nagyon finom! :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
31
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

10 - 14
darabhoz
+
250 g rizs
50 g liszt
80 g trappista
1 db tojás
2 ek fagyasztott petrezselyem
só, bors
250 - 500 g zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük. Ha kész, kicsit hűtjük, aztán belekeverjük a lisztet, a reszelt sajtot, a tojást és az aprított petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Golyókat formálunk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk őket, és bő, forró olajba kisütjük.

Ha tetszett a sajtos rizsgolyó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások