Hozzávalók
- 3 ek olaj
- 140 g félszáraz füstölt kolbász
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 160 g rizs
- só, bors
- 100 g fagyasztott borsó
- 100 g koktélparadicsom
- 400 ml víz
- 1 kis csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 3 ek olaj
- 140 g félszáraz füstölt kolbász
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 160 g rizs
- só, bors
- 100 g fagyasztott borsó
- 100 g koktélparadicsom
- 400 ml víz
- 1 kis csokor petrezselyem
A felkarikázott kolbászt elkezdjük pirítani az olajon, majd ha engedett a zsírjából, rádobjuk a finomra aprított hagymát, fokhagymát. Hozzáöntjük a rizst, sózzuk, borsozzuk, 1-2 percig pirítjuk, amíg kifehéredik, aztán jöhet rá a borsó és a koktélparadicsom is. Felöntjük a vízzel, ráaprítjuk a petrezselymet, és ha szükséges, még sózzuk a vizet. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a rizs teljesen be nem itta a vizet.
Ha tetszett a kolbászos-zöldséges rizs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!