Hozzávalók
- 2 fej hagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika (kisebb)
- 5 ek olaj
- 1 ½ ek pirospaprika
- 1 tk kömény
- ½ db paradicsom
- 700 ml víz
- 1 nagy üveges gomba (650 g)
- 1 kis csokor fagyasztott petrezselyem
- 150 g tejföl
- 500 g penne vagy valamilyen rövid tészta
A tálaláshoz
- tejföl
Tipp: Ha esetleg fagyasztott gombátok van üveges helyett, ne essetek pánikba, azzal is tökéletesen működik a dolog.
Hozzávalók
- 2 fej hagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika (kisebb)
- 5 ek olaj
- 1 ½ ek pirospaprika
- 1 tk kömény
- ½ db paradicsom
- 700 ml víz
- 1 nagy üveges gomba (650 g)
- 1 kis csokor fagyasztott petrezselyem
- 150 g tejföl
- 500 g penne vagy valamilyen rövid tészta
A tálaláshoz
- tejföl
Az aprított hagymát, fokhagymát, paprikát szinte már barnára pirítjuk az olajon, majd rászórjuk a pirospaprikát és a köményt, elkeverjük. Ezután jöhet rá a paradicsom, majd a víz, és egy botmixerrel átmegyünk az egészen.
A gombát leszűrjük, átmossuk, és hozzákeverjük a szafthoz az aprított petrezselyemmel együtt, így rotyogtatjuk alacsony hőmérsékleten 10-20 percet. Hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a tejfölt, majd főtt tésztával fogyasztjuk. Tálaláskor ízlés szerint tehetünk még rá tejfölt.
Ha tetszett a Pasta alla gombapaprikás receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!