Pasta alla gombapaprikás

Hozzávalók

5
főre
+
Hozzávaló kipipálva
2 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 db paprika (kisebb)
Hozzávaló kipipálva
5 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
1 ½ ek pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 tk kömény
Hozzávaló kipipálva
½ db paradicsom
Hozzávaló kipipálva
700 ml víz
Hozzávaló kipipálva
1 nagy üveges gomba (650 g)
Hozzávaló kipipálva
1 kis csokor fagyasztott petrezselyem
Hozzávaló kipipálva
150 g tejföl
Hozzávaló kipipálva
500 g penne vagy valamilyen rövid tészta

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Pasta alla gombapaprikás

Átmentek anyucihoz, vagy a nagymamához és ahogy beléptek, a frissen gőzölgő gombapaprikás illata csap meg, amihez már csak egy jó kis nokedli kell - ismerős a kép? Hát, most nem ez fog történni. Ez a bezárkózott ember gombapaprikása, ami szuper egyszerű, köretnek pedig tökéletes lesz a tészta - igazából bármelyik típus a felhalmozott 2 tonna tésztából, de nálunk ezúttal pennére esett a választás.
Tipp: Ha esetleg fagyasztott gombátok van üveges helyett, ne essetek pánikba, azzal is tökéletesen működik a dolog.
Kipróbáltam, jóóó lett!
20
Hirdetés

Hozzávalók

5
főre
+
Hozzávaló kipipálva
2 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 db paprika (kisebb)
Hozzávaló kipipálva
5 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
1 ½ ek pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 tk kömény
Hozzávaló kipipálva
½ db paradicsom
Hozzávaló kipipálva
700 ml víz
Hozzávaló kipipálva
1 nagy üveges gomba (650 g)
Hozzávaló kipipálva
1 kis csokor fagyasztott petrezselyem
Hozzávaló kipipálva
150 g tejföl
Hozzávaló kipipálva
500 g penne vagy valamilyen rövid tészta

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Az aprított hagymát, fokhagymát, paprikát szinte már barnára pirítjuk az olajon, majd rászórjuk a pirospaprikát és a köményt, elkeverjük. Ezután jöhet rá a paradicsom, majd a víz, és egy botmixerrel átmegyünk az egészen.

A gombát leszűrjük, átmossuk, és hozzákeverjük a szafthoz az aprított petrezselyemmel együtt, így rotyogtatjuk alacsony hőmérsékleten 10-20 percet. Hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a tejfölt, majd főtt tésztával fogyasztjuk. Tálaláskor ízlés szerint tehetünk még rá tejfölt.

Pasta alla gombapaprikás

Ha tetszett a Pasta alla gombapaprikás receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?