A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A tésztához
- 125 g liszt
- 75 g puha vaj feldarabolva
- 1 db tojássárgája
- 1 tk víz
- 2 csipet só
- 1 tk egész mák
A töltelékhez
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 350 g darált sertéshús
- 1 kis marék zöldborsó
- 4 ek passzírozott paradicsom (passata)
- 3 - 4 tk angol mustár
- só,bors
- 1 csipet őrölt szerecsendió
A zöldborsópüréhez
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- só,bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 300 g zöldborsó
- 100 ml víz
- 1 kis csokor menta
- 3 - 4 ek vaj
Ünnepi húsos pite mentás zöldborsópürével
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A tésztához
- 125 g liszt
- 75 g puha vaj feldarabolva
- 1 db tojássárgája
- 1 tk víz
- 2 csipet só
- 1 tk egész mák
A töltelékhez
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 350 g darált sertéshús
- 1 kis marék zöldborsó
- 4 ek passzírozott paradicsom (passata)
- 3 - 4 tk angol mustár
- só,bors
- 1 csipet őrölt szerecsendió
A zöldborsópüréhez
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- só,bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 300 g zöldborsó
- 100 ml víz
- 1 kis csokor menta
- 3 - 4 ek vaj
Fotó: Szilágyi NóriA tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, 30 percre hűtőbe rakjuk majd lisztezett felületen kb. 2 mm vastagságú kör alakra nyújtjuk és belerakjuk a két formába úgy, hogy a forma szélére is jusson. Kibéleljük alufóliával, ebbe rakunk egy-egy adag száraz babot vagy más nehezéket és “vakon” sütjük őket 180 fokos sütőben kb. 6-7 percig, majd nehezék és alufólia nélkül, további 5 percig. A töltelékhez a vöröshagymát és fokhagymát apróra, a répát kisebb kockákra vágjuk és kevés olajon elkezdjük őket pirítani. Sózzuk, borsozzuk, pár perc után pedig mehet hozzá a darált hús, majd ha már ez is lepirult, hozzáadjuk a passatát is. reszelünk bele kevés szerecsendiót, belekeverjük az angol mustárt és a zöldborsót is, majd addig kevergetjük és főzzük a ragut amíg minden megpuhul. A ragut az elősütött tésztákba halmozzuk, majd visszarakjuk a 180 fokos sütőbe kb. 20 percre.
A körethez a vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, sót, borsot, kicsit átpirítjuk majd beleszórjuk a zöldborsót, felöntjük vízzel és hagyjuk, hogy megpuhuljon a zöldborsó. Beledobjuk a vajat, a mentaleveleket és botmixerrel pürésítjük a köretet. A megsült mini pitéket a mentás zöldborsópürével tálaljuk.