Hirdetés

Babbal, kolbásszal, szárított paradicsommal töltött csirke

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
120 g füstölt kolbász
2 konzerv vörösbab (400 g/db)
180 g szárított paradicsom
3 ek olívaolaj
1 db citrom
1 csokor petrezselyem
só, bors
1 - 2 ek vaj
1 db egész tanyasi csirke
200 ml fehérbor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Babbal, kolbásszal, szárított paradicsommal töltött csirke

Ünnepekkor nagyon menő tud lenni egy ropogós, aranybarna töltött szárnyas, amivel nem jár nagy munka, de egy 3-4 fős család simán jól lakik vele.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
120 g füstölt kolbász
2 konzerv vörösbab (400 g/db)
180 g szárított paradicsom
3 ek olívaolaj
1 db citrom
1 csokor petrezselyem
só, bors
1 - 2 ek vaj
1 db egész tanyasi csirke
200 ml fehérbor
Bevásárlólistához adom

A hagymát, a fokhagymát, a kolbászt, a lecsöpögtetett átmosott babot és a szárított paradicsomot lepirítjuk egy serpenyőben az olívaolajon, majd ráfacsarjuk a citrom felét, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk.

Babbal, kolbásszal töltött csirke

A vajat óvatosan betöltjük a csirke bőre és a húsa közé a mell részénél, a csirkét sózzuk, borsozzuk. A kihűlt babos mixünket betöltjük a csirke belsejébe, majd a citrom másik felével lezárjuk. A maradék tölteléket egy tepsibe tesszük, és ráhelyezzük a megkötözött csirkét. (A kötözés elhagyható.) A tepsibe öntjük a fehérbort, fóliával lefedjük a húst, majd 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük. Ezután eltávolítjuk a fóliát, és 220 fokra emelve a hőfokot, további 30 perc alatt aranybarnára pirítjuk a csirkét

Ha tetszett a töltött csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások