Hozzávalók
A marharaguhoz
- 1 marék felkarikázott kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek sűrített paradicsom
- 200 g darált marhahús
- 1 tk római kömény
- 1 tk füstölt paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 150 ml világos sör
- 2 tk worcester szósz (opcionális)
- ½ konzerv vörösbab
Az avokádókrémhez
- 1 db érett avokádó
- 1 db paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- só
A paradicsomos salsához
- 3 db paradicsom
- ½ fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor friss koriander
A pirított paprikához
- 2 db kaliforniai paprika
- 1 fej lilahagyma
A tálaláshoz
- 1 db nagy tortilla
- tejföl
- fokhagyma
- koriander
- lime
- frissen kifőtt rizs
Hozzávalók
A marharaguhoz
- 1 marék felkarikázott kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek sűrített paradicsom
- 200 g darált marhahús
- 1 tk római kömény
- 1 tk füstölt paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 150 ml világos sör
- 2 tk worcester szósz (opcionális)
- ½ konzerv vörösbab
Az avokádókrémhez
- 1 db érett avokádó
- 1 db paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- só
A paradicsomos salsához
- 3 db paradicsom
- ½ fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor friss koriander
A pirított paprikához
- 2 db kaliforniai paprika
- 1 fej lilahagyma
A tálaláshoz
- 1 db nagy tortilla
- tejföl
- fokhagyma
- koriander
- lime
- frissen kifőtt rizs
A marharaguhoz a kolbászt egy száraz lábasban pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a finomra aprított vöröshagymát, amit elkezdünk párolni-pirítgatni a kolbász zsírján. Ha már kapott egy pici színt, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, amit szintén pirítani kezdünk – egészen addig, amíg kissé megbarnul. Belenyomatjuk a húst is, ezzel egy újabb kör pirítás kezdődik: a cél, hogy a hús is kapjon egy kis színt. Ezután fel is húzzuk a sörrel, valamint még annyi vízzel, hogy az egészet ellepje és indulhat is a fűszerezés: római köménnyel, füstölt paprikával, fokhagymával és ha van otthon, akkor egy kis worcester szósszal ízesítjük. Alacsony lángon addig főzzük, amíg a tál többi elemével elkészülünk: kb 1-1,5 óra rotyogtatással a legjobb, de akkor is isteni lesz, ha rövidebb idő alatt akarjuk megúszni.
A paradicsomos salsával egyszerű dolgunk lesz: az összes hozzávalót belezuttyantjuk egy aprítógépbe, majd az ON gomb segítségével lezúzzuk. Az így kapott matériát átszűrjük, hogy kevésbé legyen leveses és már kész is van.
A kaliforniai paprikákból és a lilahagymából csíkokat vagdosunk. Kevés olajat öntünk egy NAGYON forró serpenyőbe és bedobjuk a felcsíkozott zöldségeket, majd folyamatosan forgatva/kevergetve alaposan megpirítjuk őket. Ha már elkezdtek lesülni, megsózzuk, hagyjuk még fél percig párolódni, összeforgatjuk és félretesszük.
A rizst elkészítjük a korábban tanult módon és ha minden összeállt, akkor jöhet a tálalás. Egy doboz tejfölben elkeverünk egy gerezd lezúzott fokhagymát, majd szépen összerakjuk a tálat: jöhet a marharagu, a salsa, a guacamole, a fokhagymás tejföl, a lepirított paprikák és persze egy kis frissen kifőtt rizs is.
TIPP: ha nincs kedvünk a rizzsel időzni, köretként használhatunk tortillát is: vagdossunk kis háromszögeket egy nagy tortilla lapból és száraz serpenyőben pirítsuk aranybarnára és ropogósra.