Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Brutális Burrito Tál

Hozzávalók

2
személyre
+

A marharaguhoz

1 marék felkarikázott kolbász
1 fej vöröshagyma
1 ek sűrített paradicsom
200 g darált marhahús
1 tk római kömény
1 tk füstölt paprika
3 gerezd fokhagyma
150 ml világos sör
2 tk worcester szósz (opcionális)
½ konzerv vörösbab

Az avokádókrémhez

1 db érett avokádó
1 db paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 fej kisebb vöröshagyma

A paradicsomos salsához

3 db paradicsom
½ fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kis csokor friss koriander

A pirított paprikához

2 db kaliforniai paprika
1 fej lilahagyma

A tálaláshoz

1 db nagy tortilla
tejföl
fokhagyma
koriander
lime
frissen kifőtt rizs  
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Brutális Burrito Tál

„Ahány ház, annyi burrito tál” – tartja a népi bölcselet, így ennek megfelelően most én is elkészítettem a saját verziómat. Ebben a cuccban lesz egy csípős, kolbászos, babos marharagu, egy jó kis avokádókrém, de még rizs, pirított paprika és egy frissítő paradicsomos salsa is, jó sok korianderrel. Ja és egy kis fokhagymás tejföl, hogy garantáltan le kelljen mondanotok a ma esti randit. Aki ettől a szép, színes táltól nem lakik jól, az egy fél disznótól sem fog!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+

A marharaguhoz

1 marék felkarikázott kolbász
1 fej vöröshagyma
1 ek sűrített paradicsom
200 g darált marhahús
1 tk római kömény
1 tk füstölt paprika
3 gerezd fokhagyma
150 ml világos sör
2 tk worcester szósz (opcionális)
½ konzerv vörösbab

Az avokádókrémhez

1 db érett avokádó
1 db paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 fej kisebb vöröshagyma

A paradicsomos salsához

3 db paradicsom
½ fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kis csokor friss koriander

A pirított paprikához

2 db kaliforniai paprika
1 fej lilahagyma

A tálaláshoz

1 db nagy tortilla
tejföl
fokhagyma
koriander
lime
frissen kifőtt rizs  
Bevásárlólistához adom

A marharaguhoz a kolbászt egy száraz lábasban pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a finomra aprított vöröshagymát, amit elkezdünk párolni-pirítgatni a kolbász zsírján.  Ha már kapott egy pici színt, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, amit szintén pirítani kezdünk – egészen addig, amíg kissé megbarnul. Belenyomatjuk a húst is, ezzel egy újabb kör pirítás kezdődik: a cél, hogy a hús is kapjon egy kis színt. Ezután fel is húzzuk a sörrel, valamint még annyi vízzel, hogy az egészet ellepje és indulhat is a fűszerezés: római köménnyel, füstölt paprikával, fokhagymával és ha van otthon, akkor egy kis worcester szósszal ízesítjük. Alacsony lángon addig főzzük, amíg a tál többi elemével elkészülünk: kb 1-1,5 óra rotyogtatással a legjobb, de akkor is isteni lesz, ha rövidebb idő alatt akarjuk megúszni.

A paradicsomos salsával egyszerű dolgunk lesz: az összes hozzávalót belezuttyantjuk egy aprítógépbe, majd az ON gomb segítségével lezúzzuk. Az így kapott matériát átszűrjük, hogy kevésbé legyen leveses és már kész is van.

A kaliforniai paprikákból és a lilahagymából csíkokat vagdosunk. Kevés olajat öntünk egy NAGYON forró serpenyőbe és bedobjuk a felcsíkozott zöldségeket, majd folyamatosan forgatva/kevergetve alaposan megpirítjuk őket. Ha már elkezdtek lesülni, megsózzuk, hagyjuk még fél percig párolódni, összeforgatjuk és félretesszük.

A rizst elkészítjük a korábban tanult módon és ha minden összeállt, akkor jöhet a tálalás. Egy doboz tejfölben elkeverünk egy gerezd lezúzott fokhagymát, majd szépen összerakjuk a tálat: jöhet a marharagu, a salsa, a guacamole, a fokhagymás tejföl, a lepirított paprikák és persze egy kis frissen kifőtt rizs is.

TIPP: ha nincs kedvünk a rizzsel időzni, köretként használhatunk tortillát is: vagdossunk kis háromszögeket egy nagy tortilla lapból és száraz serpenyőben pirítsuk aranybarnára és ropogósra.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások