Brutális kaják

Burgundimarharagu

Burgundi marharagu

Hozzávalók
50 ml
étolaj
2 kg
marhagulyás vegyes hús
4 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
1 ek
sűrített paradicsom
4 gerezd
fokhagyma
2 db
babérlevél
300 ml
száraz vörösbor
2 ág
rozmaring
4 ág
kakukkfű
só, bors
2 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
500 g
csiperkegomba
300 g
savanyított gyöngyhagyma
30 ml
worcester szósz
A tálaláshoz
krumplipüré

Elkészítés

A burgundi marharagu recept nem egy bonyolult étel, csak kicsit időigényes! Először egy nagyobb lábasban olajat hevítünk, majd két részletben alaposan lepirítjuk a kockára vágott húst. A visszamaradt zsiradékon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a szeletelt fokhagymát, a babérlevelet és további 1-2 percig pirítjuk. Visszatesszük a lábasba a húst, felöntjük a vörösborral, hozzáadjuk a rozmaringot, a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt kb. 1 óráig főzzük. Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot.

Ha letelt a főzési idő, levesszük a fedőt, és a vizet pótolva addig főzzük, amíg a hús szinte teljesen meg nem puhul. A főzés befejezte előtt kb. fél órával hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott répát. A gombát félbevágjuk, és egy száraz, forró serpenyőben barnulásig pirítjuk, majd a raguhoz keverjük. Amikor a répa is és a hús is megpuhult, hozzákeverjük a gyöngyhagymát és a Worcester szósszal tovább ízesítjük. Véleményem szerint krumplipürével a legtutibb, nektek is ezzel javaslom egy pohár világos porter sör társaságában.

Burgundi marharagu recept (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: kb. 3,5 óra

 

Még több étel marhahúsból:

Vadas marha knédlivel

Marhahúspogácsa grillezett marinált cukkinivel és bébispenóttal

Marhaköfte hummusszal és salátával

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz
A Szaftos kaják támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Szinte pörkölt, de mégsem. Annál egy picivel több, na jó, sokkal több! Igazából ez az étel a franciák pörköltje, amit mindenképp érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

6 főre
50 ml
étolaj
2 kg
marhagulyás vegyes hús
4 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
1 ek
sűrített paradicsom
4 gerezd
fokhagyma
2 db
babérlevél
300 ml
száraz vörösbor
2 ág
rozmaring
4 ág
kakukkfű
só, bors
2 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
500 g
csiperkegomba
300 g
savanyított gyöngyhagyma
30 ml
worcester szósz
A tálaláshoz
krumplipüré

A burgundi marharagu recept nem egy bonyolult étel, csak kicsit időigényes! Először egy nagyobb lábasban olajat hevítünk, majd két részletben alaposan lepirítjuk a kockára vágott húst. A visszamaradt zsiradékon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a szeletelt fokhagymát, a babérlevelet és további 1-2 percig pirítjuk. Visszatesszük a lábasba a húst, felöntjük a vörösborral, hozzáadjuk a rozmaringot, a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt kb. 1 óráig főzzük. Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot.

Ha letelt a főzési idő, levesszük a fedőt, és a vizet pótolva addig főzzük, amíg a hús szinte teljesen meg nem puhul. A főzés befejezte előtt kb. fél órával hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott répát. A gombát félbevágjuk, és egy száraz, forró serpenyőben barnulásig pirítjuk, majd a raguhoz keverjük. Amikor a répa is és a hús is megpuhult, hozzákeverjük a gyöngyhagymát és a Worcester szósszal tovább ízesítjük. Véleményem szerint krumplipürével a legtutibb, nektek is ezzel javaslom egy pohár világos porter sör társaságában.

Burgundi marharagu recept (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: kb. 3,5 óra

 

Még több étel marhahúsból:

Vadas marha knédlivel

Marhahúspogácsa grillezett marinált cukkinivel és bébispenóttal

Marhaköfte hummusszal és salátával

Ha tetszett a burgundi marharagu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése