Hozzávalók
A húspogácsához
- 400 g darált marhahús
- só, bors
A körethez
- 250 g sárga cukkini
- 250 g zöld cukkini
- 2 ek olívaolaj
- ½ db citrom
- só, bors
- 1 csipet chilipehely
- ½ csokor bazsalikom
- 50 g bébispenót
Hozzávalók
A húspogácsához
- 400 g darált marhahús
- só, bors
A körethez
- 250 g sárga cukkini
- 250 g zöld cukkini
- 2 ek olívaolaj
- ½ db citrom
- só, bors
- 1 csipet chilipehely
- ½ csokor bazsalikom
- 50 g bébispenót
A marhahúspogácsa elkészítéséhez a marhahúst sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összedolgozzuk, és egy tapadásmentes serpenyőben, oldalanként kb. 2 perc alatt nagyon magas hőmérsékleten kérgesítjük. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben 5-10 perc alatt készre sütjük.
A cukkiniket hosszában 3 mm vastag szeletekre vágjuk egy mandolinnal, majd egy extra forró grillserpenyőben, szárazon, 1-2 perc alatt megpirítjuk mindkét oldalukat. Amikor kész vagyunk, meglocsoljuk az olívaolajjal, ráreszeljük a citrom héját és ráfacsarjuk a levét is. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a chilipehellyel, rátépkedjük a bazsalikomleveleket és belekeverjük a bébispenótot is. A húspogácsát a marinált cukkinivel fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több fitt marhahusi:
Fitt pirított rizstészta marhahússal
Kelkáposzta-főzelék marhahúsgolyóval
Marhahúspogácsa paradicsomos-póréhagymás karfiolrizzsel
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 30 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 68 g
Kalória: 751 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 60.5 g
Szénhidrát: 5.4 g
Zsír: 135 g
Kalória: 1502.7 kcal