Hozzávalók
A köftéhez
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g darált marhahús
- 30 g darált marhafaggyú
- ½ csokor menta
- ½ csokor friss petrezselyem
- só, bors
- 1 tk keményítő
- 1 ek olívaolaj
A hummuszhoz
- 1 konzerv csicseriborsó (310 g-os kiszerelés)
- 60 ml tahini
- 4 ek víz
- ½ db citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
A salátához
- ½ db kígyóuborka
- 1 db kápia paprika (100 g/db)
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- 2 szál újhagyma
- 3 db kis méretű retek
- ½ csokor petrezselyem
- ½ csokor menta
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- ½ tk római kömény
- ½ db citrom leve
A tálaláshoz
- 1 ek olívaolaj
- 1 mk római kömény
- 1 mk fűszerpaprika
Hozzávalók
A köftéhez
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g darált marhahús
- 30 g darált marhafaggyú
- ½ csokor menta
- ½ csokor friss petrezselyem
- só, bors
- 1 tk keményítő
- 1 ek olívaolaj
A hummuszhoz
- 1 konzerv csicseriborsó (310 g-os kiszerelés)
- 60 ml tahini
- 4 ek víz
- ½ db citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
A salátához
- ½ db kígyóuborka
- 1 db kápia paprika (100 g/db)
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- 2 szál újhagyma
- 3 db kis méretű retek
- ½ csokor petrezselyem
- ½ csokor menta
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- ½ tk római kömény
- ½ db citrom leve
A tálaláshoz
- 1 ek olívaolaj
- 1 mk római kömény
- 1 mk fűszerpaprika
A marhaköfte elkészítést azzal kezdjük, hogy a hagymát és a fokhagymát finomra zúzzuk egy késes aprítóban, utána kipréseljük a zöldségek levét, és félrerakjuk a kinyert levet. A darált húst és a faggyút egy keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk a kipréselt zöldségeket, ezután jöhetnek a finomra aprított zöldfűszerek, só, bors és a keményítő, majd jól összegyúrjuk a masszát, és berakjuk a hűtőbe pihenni 10-15 percre.
A hummuszhoz a csicseriborsót, a tahinit és a vizet egy késes aprítóban simára turmixoljuk, utána hozzáadjuk a citromlevet, a fokhagymát és a sót, majd tovább krémesítjük 2-3 percig.
A salátához az összes zöldséget kis kockára vágjuk, hozzákeverjük az aprított zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk, beleöntjük az olívaolajat, végül belekeverjük a római köményt és a citromlevet, majd tálalásig félretesszük.
A félrerakott zöldségléhez adjuk az olívaolajat, pici sót, borsot, majd kivesszük a húst a hűtőből, nagyobb gombócokra osztjuk a masszát, és grillnyársra formázzuk. Megkenjük az olívaolajos zöldséglével, és kb. 10 percig grillezzük. A hummuszt tányérra kenjük, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk római köménnyel és paprikával, mellé tálaljuk a salátát, a tetejére pedig a megsült húst.
Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több marhás kaja:
Grillezett tortilla babpürével és fűszeres marhahúsgolyókkal