Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

4
főre
+
3 db szárított chili
200 g bacon vagy sült császárszalonna
4 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
4 tk szárított oregánó
1 ek pirospaprika
1 tk őrölt kömény
2 tk római kömény
1 tk frissen őrölt bors
1 tk szárított kakukkfű
1 ½ kg marhanyak egyben
3 ek kukoricaliszt
400 ml marhaalaplé
1 db marha velőscsont
800 g passata (passzírozott paradicsom)
400 g babkonzerv
4 db tortillalap
100 g cheddar sajt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Chilis bab, ahogy Texasban ennék

Nem a klasszik recept, de nekem annál kedvesebb. Igazi férfias fogás, erőtől duzzadó ízorgia! Must have!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
3 db szárított chili
200 g bacon vagy sült császárszalonna
4 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
4 tk szárított oregánó
1 ek pirospaprika
1 tk őrölt kömény
2 tk római kömény
1 tk frissen őrölt bors
1 tk szárított kakukkfű
1 ½ kg marhanyak egyben
3 ek kukoricaliszt
400 ml marhaalaplé
1 db marha velőscsont
800 g passata (passzírozott paradicsom)
400 g babkonzerv
4 db tortillalap
100 g cheddar sajt
Bevásárlólistához adom

Vizet forralunk és kb. 20 percig főzzük benne a szárított chilit. Ha kész, leszűrjük, hagyjuk kihűlni, és felvágjuk csíkokra. Egy nagy, vastag falú edényben kockázott bacont vagy sült császárszalonnát pirítunk – ekkor  viszont kevés olaj hozzáadásával – majd a megpirult szalonnát kivesszük és félretesszük egy tányéron. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a felaprított hagymát, hozzáadjuk a chilit, a zúzott fokhagymát, az oregánót, kakukkfüvet, pirospaprikát, köményt és római köményt. Alaposan elkeverjük és mehet is hozzá a velőscsont és a kockákra vágott marhanyak.

Szabi és a chilis bab

Jó alaposan körbepirítjuk őket és folyamatosan kevergetve legalább 10 percig pirítjuk, majd meghintjük a kukoricaliszttel és sóval és egy alapos kavarás után mehet rá a passata meg az alaplé, beledobjuk a babérlevelet és a kivett szalonnát is,  majd lefedve legalább 2- 2,5 órán át főzzük az egészet közepes lángon, néha megkeverve, és ha szükséges, némi vízzel pótolva az elfőtt folyadékot. Az utolsó 20 percben hozzáadjuk a leszűrt konzerv babot is és együtt fejezzük be a főzést. Reszelt cheddarral és tortillával tálaljuk.

 

Ha tetszett a chilis bab receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások