Brutális kaják

Cseresznyéskóláscsirkenyalókalapítottkrumplival

Cseresznyés kólás csirkenyalóka lapított krumplival

Hozzávalók
A csirkéhez
8 db
bőrös alsó csirkecomb
1 ek
egész bors
1 csipet
fahéj
1 mk
oregánó
1 mk
bazsalikom
1 mk
currypor
2 ek
nagy szemű só
1 tk
barna cukor
16 szelet
bacon
A krumplihoz
20 db
apró szemű burgonya
só, bors
4 ek
kacsazsír
A BBQ szószhoz
3 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
330 ml
cseresznyés kóla
1 ek
cseresznyelekvár
2 ek
szójaszósz
300 g
ketchup
50 g
melasz
1 ek
almaecet
1 tk
worcester-szósz
só, bors
1 tk
őrölt chilipaprika
A mártogatóshoz
200 ml
tejföl
3 ek
majonéz
1 gerezd
fokhagyma
1 fej
lila hagyma
(80 g/fej)
1 ek
lime-lé
3 levél
menta

Elkészítés

A csirkenyalókához a csirkecombokat megmossuk, majd a bütyök alatt bevágjuk, leszedjük a bütyköt és feltoljuk a húsrészt. A fűszereket egy mozsárban összetörjük a sóval és a cukorral, és ezzel a keverékkel ízesítjük a húst.

Combonként két szelet baconnel körbetekerjük a húsos részt, a csontot pedig alufóliába csomagoljuk, hogy ne égjen meg a grillen. 180 fokra fűtött grillben indirekt hőn sütjük 45 percig, lecsukott fedéllel.   

A krumplikat bő, sós vízben előfőzzük, megsózzuk és hagyjuk kihűlni.

Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és közepes lángon elkezdjük benne megpárolni a finomra vágott hagymát. Pár perc után hozzádjuk a fokhagymát is, egy perc pirítás után pedig belerakjuk a szósz összes többi hozzávalóját, és 30 percig gyakran kevergetve főzzük. Ha kész, egy finom lyukú szűrőn átpasszírozzuk az egészet. Mikor letelt a hús sütési ideje, lekenjük a combokat a szósszal, és még 10 percre visszacsukjuk rá a grillt.

A mártogatóshoz összekeverjük a tejfölt és a majonézt, és belekeverjük a finomra vágott fokhagymát és lila hagymát, a lime-levet, illetve a felaprított mentaleveleket. 

Mikor letelt a csirke sütési ideje, félretesszük a combokat pihenni. Az előfőzött burgonyákat zsírral megkent rostlapra tesszük, egy húspogácsanyomóval összepréseljük, sózzuk, borsozzuk és ropogósra sütjük. A csirkecombokat a mártogatóssal és a ropogós burgonyával tálaljuk.

TIPP: A maradék BBQ szósz felforralva és csírátlanított befőttesüvegbe töltve hónapokig eláll, így a következő grillpartin még egyszerűbb dolgotok lesz! 

kolas-szojas-csirkenyaloka-lapitott-krumplival
Kólás-szójás csirkecombnyalóka lapított krumplival (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc 
  • Sütési idő: 55 perc

Bejött a csirkecombnyalóka? Próbáld ki ezeket a csirkés recepteket is!

Tepsis zöldséges-citromos csirke

A tökéletes csirke-rizs kombó

Popcorn csirke

www.streetkitchen.hu

Bürgés Tomi ezúttal nem a burgerekre ment rá, hanem egy szuper izgalmas csirkés recepttel rukkolt elő, ami nem más mint a csirkecombnyalóka.

Hozzávalók

4 főre
A csirkéhez
8 db
bőrös alsó csirkecomb
1 ek
egész bors
1 csipet
fahéj
1 mk
oregánó
1 mk
bazsalikom
1 mk
currypor
2 ek
nagy szemű só
1 tk
barna cukor
16 szelet
bacon
A krumplihoz
20 db
apró szemű burgonya
só, bors
4 ek
kacsazsír
A BBQ szószhoz
3 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
330 ml
cseresznyés kóla
1 ek
cseresznyelekvár
2 ek
szójaszósz
300 g
ketchup
50 g
melasz
1 ek
almaecet
1 tk
worcester-szósz
só, bors
1 tk
őrölt chilipaprika
A mártogatóshoz
200 ml
tejföl
3 ek
majonéz
1 gerezd
fokhagyma
1 fej
lila hagyma
(80 g/fej)
1 ek
lime-lé
3 levél
menta

A csirkenyalókához a csirkecombokat megmossuk, majd a bütyök alatt bevágjuk, leszedjük a bütyköt és feltoljuk a húsrészt. A fűszereket egy mozsárban összetörjük a sóval és a cukorral, és ezzel a keverékkel ízesítjük a húst.

Combonként két szelet baconnel körbetekerjük a húsos részt, a csontot pedig alufóliába csomagoljuk, hogy ne égjen meg a grillen. 180 fokra fűtött grillben indirekt hőn sütjük 45 percig, lecsukott fedéllel.   

A krumplikat bő, sós vízben előfőzzük, megsózzuk és hagyjuk kihűlni.

Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és közepes lángon elkezdjük benne megpárolni a finomra vágott hagymát. Pár perc után hozzádjuk a fokhagymát is, egy perc pirítás után pedig belerakjuk a szósz összes többi hozzávalóját, és 30 percig gyakran kevergetve főzzük. Ha kész, egy finom lyukú szűrőn átpasszírozzuk az egészet. Mikor letelt a hús sütési ideje, lekenjük a combokat a szósszal, és még 10 percre visszacsukjuk rá a grillt.

A mártogatóshoz összekeverjük a tejfölt és a majonézt, és belekeverjük a finomra vágott fokhagymát és lila hagymát, a lime-levet, illetve a felaprított mentaleveleket. 

Mikor letelt a csirke sütési ideje, félretesszük a combokat pihenni. Az előfőzött burgonyákat zsírral megkent rostlapra tesszük, egy húspogácsanyomóval összepréseljük, sózzuk, borsozzuk és ropogósra sütjük. A csirkecombokat a mártogatóssal és a ropogós burgonyával tálaljuk.

TIPP: A maradék BBQ szósz felforralva és csírátlanított befőttesüvegbe töltve hónapokig eláll, így a következő grillpartin még egyszerűbb dolgotok lesz! 

kolas-szojas-csirkenyaloka-lapitott-krumplival
Kólás-szójás csirkecombnyalóka lapított krumplival (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc 
  • Sütési idő: 55 perc

Bejött a csirkecombnyalóka? Próbáld ki ezeket a csirkés recepteket is!

Tepsis zöldséges-citromos csirke

A tökéletes csirke-rizs kombó

Popcorn csirke

Ha tetszett a cseresznyés kólás csirkenyalóka lapított krumplival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése