Hozzávalók
A csirkecombhoz
- 1 mk őrölt fűszerpaprika
- ½ mk őrölt bors
- 1 tk só
- 50 g vaj
- 1 db citrom
- 2 db egész csirkecomb (250 g/db)
A zöldségekhez
- 100 g cukkini
- 100 g sárga kaliforniai paprika
- 100 g édesburgonya
- 100 g vajtök
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk só
- 1 mk őrölt bors
- ½ csokor bazsalikom
Hozzávalók
A csirkecombhoz
- 1 mk őrölt fűszerpaprika
- ½ mk őrölt bors
- 1 tk só
- 50 g vaj
- 1 db citrom
- 2 db egész csirkecomb (250 g/db)
A zöldségekhez
- 100 g cukkini
- 100 g sárga kaliforniai paprika
- 100 g édesburgonya
- 100 g vajtök
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk só
- 1 mk őrölt bors
- ½ csokor bazsalikom
A zöldséges-citromos csirkéhez a fűszereket, a sót, a vajat, a citrom reszelt héját és kifacsart levét egy kisebb tálban összekeverjük, és alaposan belemasszírozzuk a csirkecombokba. Nyugodtan mehet óvatosan a bőre alá is a fűszeres vajból. Ezután egy 20 x 30 cm-es tepsibe helyezzük a húst, lefedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 40 percre.
A körethez a zöldségeket 3 cm-es, rusztikus darabokra vágjuk, a fokhagymát pedig felszeleteljük. Egy tálba helyezzük, és összekeverjük a fűszerekkel.
Mikor a csirkecomb majdnem elkészült, levesszük róla a fóliát, belezúdítjuk a tepsibe a zöldségeket, kissé összekeverjük a húsból kisült szafttal, és együtt készre sütjük őket. Ez nagyságrendileg még 20 percet vesz igénybe. Szép piros, ropogósra sütjük a tepsi tartalmát.
Miután elkészült, tányérra halmozzuk, és rögtön el is fogyasztjuk.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 60 perc
Ha tetszett a tepsis zöldséges-citromos csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!