Brutális kaják

Csirkepaprikásspecliveléscsirkebőrchipsszel

Csirkepaprikás speclivel és csirkebőrchipsszel

Hozzávalók
1 db
kápia paprika
4 db
csirke far-hát
2 ek
étolaj
2 ek
sertészsír
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
só, bors
2 ek
paradicsompüré
1 tk
koreai chilipaszta
(gochujang)
2 tk
füstölt fűszerpaprika
2 tk
fűszerpaprika
2 gerezd
fokhagyma
4 db
bőrös, csontos csirkealsócomb
A habaráshoz
100 g
tejföl
2 ek
finomliszt
A speclihez
200 g
tejföl
170 g
finomliszt
1 db
tojás
1 db
tojássárgája
só, bors
1 ek
sertészsír

Elkészítés

Az újragondolt csirkepaprikás elsőként nagyobb darabokra nyessük a kápiát, és a far-hátak, valamint egy kevés olaj társaságában megpirítjuk a 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt.

Félfőre vágjuk a hagymát, és sertészsíron elkezdjük lepirítani, persze meg is sózzuk közben. Amikor már aranybarna a hagyma, mehet rá a paradicsompüré és a chilipaszta, amivel szintén átpirítjuk, aztán lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a sima és a füstölt fűszerpaprikát, és ezzel is kissé kipirítjuk. Ráküldjük a szeletelt fokhagymát, és felhúzzuk 750 ml vízzel.  Beledobjuk a far-hátakat meg a kápiát, hozzáöntjük a kisült szaftot is, aztán lecsavarjuk a lángot, és lefedve hagyjuk rotyogni.

A csirkecombokat lollipop (azaz nyalóka) formára vágjuk, ami nagyjából annyiból áll, hogy szépen megtisztítjuk a csontját, és gömb alakúra formázzuk a húsrészt. Ezután megszabadítjuk őket a bőrüktől, amit félreteszünk. Így már mehetnek is a paprikás mártásba.

Csirkebőrchips:

A bőröket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, lefedjük még egy darab sütőpapírral, majd egy másik tepsit helyezünk rá nehezékként. Így tesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe, hogy ropogósra süljenek. 

Specli:

A speclihez kikeverjük a tejfölt a liszttel, a tojással és a tojássárgájával, és sózzuk, borsozzuk. Ezt a tésztát a klasszik nokedlivel ellentétben jól ki kell dolgozni, aztán mehet 30 percre pihenni a hűtőbe. Miután pihent a tészta, egy burgonyanyomóba tesszük, és az eszköz végét a gyöngyöző vízbe lógatva lassan kinyomjuk belőle. A megfőtt speclit aztán lepirítjuk egy kevés sertészsíron.

A csirkepaprikás befejezése:

Ha megfőtt a paprikás, kiszedjük belőle a húsokat, és a mártást simára turmixoljuk. Újra felforraljuk, a tejfölből és lisztből pedig habarást készítünk, amivel hőkiegyenlítés után besűrítjük. Jöhet is a tálalás: a specliből pakolunk egy adagot a tányér közepére, mehetnek rá a combok, köré öntjük a mártást, és a tetejére helyezzük a csirkebőrchipset.

csirkepaprikas-speclivel-es-csirkeborchipsszel
Csirkepaprikás speclivel és csirkebőrchipsszel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1,5 óra 
  • Sütési idő: 15 perc 
  • Pihentetés: 30 perc

Csirkepaprikásból sosem elég! Próbáljátok ki ezeket a verziókat is:

Tejfölös csirkepaprikás

A legfinomabb paprikás csirke gyerekeknek

Lajos-féle klasszikus csirkepaprikás galuskával

www.streetkitchen.hu

Kicsit idegen lehet a megszokotthoz képest, de szerintem elég menő. Meg hát a csirkepaprikás minden formájában az egyik legjobb kaja, nem?

Hozzávalók

2 főre
1 db
kápia paprika
4 db
csirke far-hát
2 ek
étolaj
2 ek
sertészsír
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
só, bors
2 ek
paradicsompüré
1 tk
koreai chilipaszta
(gochujang)
2 tk
füstölt fűszerpaprika
2 tk
fűszerpaprika
2 gerezd
fokhagyma
4 db
bőrös, csontos csirkealsócomb
A habaráshoz
100 g
tejföl
2 ek
finomliszt
A speclihez
200 g
tejföl
170 g
finomliszt
1 db
tojás
1 db
tojássárgája
só, bors
1 ek
sertészsír

Az újragondolt csirkepaprikás elsőként nagyobb darabokra nyessük a kápiát, és a far-hátak, valamint egy kevés olaj társaságában megpirítjuk a 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt.

Félfőre vágjuk a hagymát, és sertészsíron elkezdjük lepirítani, persze meg is sózzuk közben. Amikor már aranybarna a hagyma, mehet rá a paradicsompüré és a chilipaszta, amivel szintén átpirítjuk, aztán lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a sima és a füstölt fűszerpaprikát, és ezzel is kissé kipirítjuk. Ráküldjük a szeletelt fokhagymát, és felhúzzuk 750 ml vízzel.  Beledobjuk a far-hátakat meg a kápiát, hozzáöntjük a kisült szaftot is, aztán lecsavarjuk a lángot, és lefedve hagyjuk rotyogni.

A csirkecombokat lollipop (azaz nyalóka) formára vágjuk, ami nagyjából annyiból áll, hogy szépen megtisztítjuk a csontját, és gömb alakúra formázzuk a húsrészt. Ezután megszabadítjuk őket a bőrüktől, amit félreteszünk. Így már mehetnek is a paprikás mártásba.

Csirkebőrchips:

A bőröket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, lefedjük még egy darab sütőpapírral, majd egy másik tepsit helyezünk rá nehezékként. Így tesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe, hogy ropogósra süljenek. 

Specli:

A speclihez kikeverjük a tejfölt a liszttel, a tojással és a tojássárgájával, és sózzuk, borsozzuk. Ezt a tésztát a klasszik nokedlivel ellentétben jól ki kell dolgozni, aztán mehet 30 percre pihenni a hűtőbe. Miután pihent a tészta, egy burgonyanyomóba tesszük, és az eszköz végét a gyöngyöző vízbe lógatva lassan kinyomjuk belőle. A megfőtt speclit aztán lepirítjuk egy kevés sertészsíron.

A csirkepaprikás befejezése:

Ha megfőtt a paprikás, kiszedjük belőle a húsokat, és a mártást simára turmixoljuk. Újra felforraljuk, a tejfölből és lisztből pedig habarást készítünk, amivel hőkiegyenlítés után besűrítjük. Jöhet is a tálalás: a specliből pakolunk egy adagot a tányér közepére, mehetnek rá a combok, köré öntjük a mártást, és a tetejére helyezzük a csirkebőrchipset.

csirkepaprikas-speclivel-es-csirkeborchipsszel
Csirkepaprikás speclivel és csirkebőrchipsszel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1,5 óra 
  • Sütési idő: 15 perc 
  • Pihentetés: 30 perc

Csirkepaprikásból sosem elég! Próbáljátok ki ezeket a verziókat is:

Tejfölös csirkepaprikás

A legfinomabb paprikás csirke gyerekeknek

Lajos-féle klasszikus csirkepaprikás galuskával

Ha tetszett a Csirkepaprikás speclivel és csirkebőrchipsszel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept