Hozzávalók
- 80 g sertészsír
- 2 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tv-paprika (90 g/db)
- 1 db paradicsom (110 g/db)
- 2 db babérlevél
- 1 mk egész kömény
- 1 db egész csirke (kb. 1,7 kg)
- 30 g pritaminpaprika-krém
- 30 g daráltpaprika-krém
- 1 ek fűszerpaprika
- só, bors
A habaráshoz
- 175 g tejföl
- 1 ek finomliszt
Hozzávalók
- 80 g sertészsír
- 2 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tv-paprika (90 g/db)
- 1 db paradicsom (110 g/db)
- 2 db babérlevél
- 1 mk egész kömény
- 1 db egész csirke (kb. 1,7 kg)
- 30 g pritaminpaprika-krém
- 30 g daráltpaprika-krém
- 1 ek fűszerpaprika
- só, bors
A habaráshoz
- 175 g tejföl
- 1 ek finomliszt
Így készül a tejfölös csirkepaprikás.
A zsírt egy lábasban felmelegítjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk finomra vágott paprikát és paradicsomot, a babérlevelet, a köményt, és további 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az alkatrészekre szedett csirkét, és közepesen erős hőfokon lepirítjuk.
Rákanalazzuk a kétféle paprikakrémet, a fűszerpaprikát, sózzuk és borsozzuk. Átkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy a csirkék éppenhogy kilógjanak a szaftből. Én 800 ml vízzel öntöttem fel, de ez függ a hústól. Közepes hőfokon kb. 50 percig főzzük.
A tejfölben elkeverjük a lisztet, kanalazunk rá 2 merőkanállal a szaftból, csomómentesre keverjük, és besűrítjük vele a paprikást. További 1 percig forraljuk, majd tetszőleges körettel és savanyúsággal tálaljuk.
- Elkészítési idő: 1 óra 20 perc
Ha tetszett a tejfölös csirkepaprikás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több tejfölös receptre éheztek? Van bőven, figyeljetek csak!
Párolt báránycsülök navarin módra bébizöldségekkel