Hozzávalók
- 1 fej fehér hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ db sárga kaliforniai paprika
- 1 db kápia paprika
- 1 szál sárgarépa
- 100 g édes koktélparadicsom (sárga és piros, esetleg San Marzano)
- 600 g csirkemellfilé
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 1 tk füstölt édes pirospaprika
- 1 mk kakukkfű
- 1 tk balzsamecet
- 50 ml passata
- 2 - 3 db aszalt paradicsom
- só
- 100 ml tejföl
A tálaláshoz
- főtt fusilli tészta
Hozzávalók
- 1 fej fehér hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ db sárga kaliforniai paprika
- 1 db kápia paprika
- 1 szál sárgarépa
- 100 g édes koktélparadicsom (sárga és piros, esetleg San Marzano)
- 600 g csirkemellfilé
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 1 tk füstölt édes pirospaprika
- 1 mk kakukkfű
- 1 tk balzsamecet
- 50 ml passata
- 2 - 3 db aszalt paradicsom
- só
- 100 ml tejföl
A tálaláshoz
- főtt fusilli tészta
Először felaprítjuk a zöldségeket, a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A paprikákat kisebb darabokra vágjuk, a répát apróra kockázzuk, a koktélparadicsomokat megfelezzük. A húst megtisztítjuk, és falatnyi darabokra vágjuk.
Egy nagy, magas falú lábasban olajat hevítünk, és amikor már forró, a kétféle hagymát 2-3 perc alatt üvegesre pároljuk. Beletesszük a zöldségeket, pár perc pirítás után jöhet a pirospaprika és a kakukkfű, meglocsoljuk balzsamecettel, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha felforrt, felöntjük passatával, és pár szem aszalt paradicsomot is keverünk a raguba. Ezután sózzuk, és belekeverjük a húst. Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot, hogy éppen ellepje, majd alacsony lángon főzzük 10-15 percig.
Amikor kész a paprikás, a húst kivesszük belőle, a ragut botmixerrel pürésítjük. Egy közepes tálba tesszük a tejfölt, és a püréből apránként a tejfölös tálba merünk, elkeverjük, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletet, majd a tejfölös szószt az edénybe öntjük. Visszahelyezzük a húsdarabokat, és egyet még forralunk rajta, majd főtt tésztával tálaljuk.
- Előkészítési idő: 15 perc
- Főzési idő: 20 perc
- Összesen: 35 perc
TIPP: Ez az étel rengeteg zöldséget tartalmaz, így sűrűbb, mint a klasszikus paprikás csirke. Mikor a babák elkezdenek tésztát kézzel enni, ne legyen sok szaft rajta (fusilli a legjobb nekik, könnyen kézbe fogható, és megtartja a szószt), a nagyobb gyerekek már villával próbálkozhatnak. A husit 2 éves kor alatt külön tálaljuk, a szószos tészta mellé.
Ajánlott életkor: darabos ételt már gond nélkül fogyasztó gyerekeknek, ám egyéni állapotok esetén (pl. bizonyított allergia, evésproblémák, eltérő fejlődés stb.) az étel kínálása előtt keressük fel a szakorvost, fejlesztő szakembert vagy a házi gyermekorvost!
Figyelem! A leírt tanácsok, receptek nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot vagy az egyéni dietetikai tanácsadást. Amennyiben a gyermeknek tünetei vannak, illetve fennáll nála bármilyen betegség (pl. allergia, cöliákia, nyelőcsőgyulladás stb.), vagy eltérő a fejlődése, kérjük, keressétek fel személyesen a házi gyermekorvost, szakorvost, dietetikust.
Ha tetszett a gyerekeknek készült paprikás csirke receptje, akkor nézzetek szét az SK KIDS rovatunkban, vagy csatlakozzatok a Gyerekmenü Facebook-csoportunkhoz, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!