Hozzávalók

2
gyermek és felnőtt adaghoz
+
1 fej fehér hagyma
1 gerezd fokhagyma
½ db sárga kaliforniai paprika
1 db kápia paprika
1 szál sárgarépa
100 g édes koktélparadicsom (sárga és piros, esetleg San Marzano)
600 g csirkemellfilé
2 - 3 ek olívaolaj
1 tk füstölt édes pirospaprika
1 mk kakukkfű
1 tk balzsamecet
50 ml passata
2 - 3 db aszalt paradicsom
100 ml tejföl

A tálaláshoz

főtt fusilli tészta
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A legfinomabb paprikás csirke gyerekeknek

A klasszik paprikás csirke zöldségekkel felturbózott, sűrű szaftos változata, ami olaszos ízvilágával minden gyerek kedvence lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
gyermek és felnőtt adaghoz
+
1 fej fehér hagyma
1 gerezd fokhagyma
½ db sárga kaliforniai paprika
1 db kápia paprika
1 szál sárgarépa
100 g édes koktélparadicsom (sárga és piros, esetleg San Marzano)
600 g csirkemellfilé
2 - 3 ek olívaolaj
1 tk füstölt édes pirospaprika
1 mk kakukkfű
1 tk balzsamecet
50 ml passata
2 - 3 db aszalt paradicsom
100 ml tejföl

A tálaláshoz

főtt fusilli tészta
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Először felaprítjuk a zöldségeket, a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A paprikákat kisebb darabokra vágjuk, a répát apróra kockázzuk, a koktélparadicsomokat megfelezzük. A húst megtisztítjuk, és falatnyi darabokra vágjuk.

Egy nagy, magas falú lábasban olajat hevítünk, és amikor már forró, a kétféle hagymát 2-3 perc alatt üvegesre pároljuk. Beletesszük a zöldségeket, pár perc pirítás után jöhet a pirospaprika és a kakukkfű, meglocsoljuk balzsamecettel, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha felforrt, felöntjük passatával, és pár szem aszalt paradicsomot is keverünk a raguba. Ezután sózzuk, és belekeverjük a húst. Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot, hogy éppen ellepje, majd alacsony lángon főzzük 10-15 percig.

Amikor kész a paprikás, a húst kivesszük belőle, a ragut botmixerrel pürésítjük. Egy közepes tálba tesszük a tejfölt, és a püréből apránként a tejfölös tálba merünk, elkeverjük, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletet, majd a tejfölös szószt az edénybe öntjük. Visszahelyezzük a húsdarabokat, és egyet még forralunk rajta, majd főtt tésztával tálaljuk.

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési idő: 20 perc 
  • Összesen: 35 perc
paprikás csirke a gyerekeknek
Paprikás csirke gyerekeknek
TIPP: Ez az étel rengeteg zöldséget tartalmaz, így sűrűbb, mint a klasszikus paprikás csirke. Mikor a babák elkezdenek tésztát kézzel enni, ne legyen sok szaft rajta (fusilli a legjobb nekik, könnyen kézbe fogható, és megtartja a szószt), a nagyobb gyerekek már villával próbálkozhatnak. A husit 2 éves kor alatt külön tálaljuk, a szószos tészta mellé.

Ajánlott életkor: darabos ételt már gond nélkül fogyasztó gyerekeknek, ám egyéni állapotok esetén (pl. bizonyított allergia, evésproblémák, eltérő fejlődés stb.) az étel kínálása előtt keressük fel a szakorvost, fejlesztő szakembert vagy a házi gyermekorvost!

Figyelem! A leírt tanácsok, receptek nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot vagy az egyéni dietetikai tanácsadást. Amennyiben a gyermeknek tünetei vannak, illetve fennáll nála bármilyen betegség (pl. allergia, cöliákia, nyelőcsőgyulladás stb.), vagy eltérő a fejlődése, kérjük, keressétek fel személyesen a házi gyermekorvost, szakorvost, dietetikust.

Ha tetszett a gyerekeknek készült paprikás csirke receptje, akkor nézzetek szét az SK KIDS rovatunkban, vagy csatlakozzatok a Gyerekmenü Facebook-csoportunkhoz, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Zöldséges frittata

A gyerekek kedvence: paradicsomos spagetti

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?