Hozzávalók
- 2 fej hagyma
- 2 szál sárgarépa
- 100 ml olívaolaj
- 2 db egész csirkecomb
- 1 tk gyömbérpor
- 1 tk kurkuma
- 1 tk őrölt szegfűszeg
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 1 tk római kömény
- 1 tk őrölt kardamom
- 1 tk őrölt koriandermag
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 ek sűrített paradicsom
- 2 db babérlevél
- 1 l forró víz
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 250 g basmati rizs
A mártáshoz
- 1 fej lila hagyma
- 1 db paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- ½ csokor petrezselyem
- só, bors
- 50 ml olívaolaj
- 1 tk sűrített paradicsom
- ½ tk római kömény
A tálaláshoz
- 100 g fenyőmag
- 1 ek olívaolaj
- ½ csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 2 fej hagyma
- 2 szál sárgarépa
- 100 ml olívaolaj
- 2 db egész csirkecomb
- 1 tk gyömbérpor
- 1 tk kurkuma
- 1 tk őrölt szegfűszeg
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 1 tk római kömény
- 1 tk őrölt kardamom
- 1 tk őrölt koriandermag
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 ek sűrített paradicsom
- 2 db babérlevél
- 1 l forró víz
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 250 g basmati rizs
A mártáshoz
- 1 fej lila hagyma
- 1 db paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- ½ csokor petrezselyem
- só, bors
- 50 ml olívaolaj
- 1 tk sűrített paradicsom
- ½ tk római kömény
A tálaláshoz
- 100 g fenyőmag
- 1 ek olívaolaj
- ½ csokor petrezselyem
A csirkés kabsa elkészítéséhez a csíkokra vágott hagymát és a nagy lyukú reszelőn lereszelt répát az olívaolajon egy fazékban elkezdjük lepirítani, és amikor megpirult, a fele mennyiséget egy tálba szedjük, és tálalásig félrerakjuk. A fazékba tesszük a csirkecombokat és megszórjuk a száraz fűszerekkel. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a babérlevelet, majd az egészet kicsit átpirítjuk, és felöntjük a forró vízzel. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és kb. 30 perc alatt készre pároljuk a csirkét.
Amíg a csirke fő, beáztatjuk a hosszú szemű rizst annyi vízzel, hogy ellepje. Mikor a csirke megfőtt, kivesszük a párolóléből, és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt ropogósra sütjük. A beáztatott rizsről leöntjük a vizet, a csirke párolólevébe tesszük, és kb. 15 perc alatt készre főzzük.
A mártáshoz a hozzávalókat egy késes aprítóba tesszük, és krémesre zúzzuk, végül római köménnyel fűszerezzük. A tálaláshoz a fenyőmagot megpirítjuk az olívaolajon, a petrezselymet pedig finomra vágjuk.
Egy tálba alulra halmozzuk a megfőtt rizst, rátesszük a csirkecombokat és ráhalmozzuk a félretett pirított zöldségeket. Végül megszórjuk a fenyőmaggal, a petrezselyemmel és a mártással tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a csirkés kabsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több különleges, keleties recept Sohától:
Crinkle phyllo, a ropogós cukorsokk