Hozzávalók
- 250 g báránylapocka
- 1 fej hagyma (kb. 150 g)
- 2 szál szárzeller
- 1 szál sárgarépa (kb. 160 g)
- 4 ek olívaolaj
- 1 tk őrölt kurkuma
- 1 tk őrölt római kömény
- ½ tk őrölt gyömbér
- ½ tk őrölt fahéj
- ½ tk őrölt szegfűszeg
- só, bors
- 70 g paradicsompüré
- 150 g konzerv csicseriborsó
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor koriander
- 1 db citrom
Hozzávalók
- 250 g báránylapocka
- 1 fej hagyma (kb. 150 g)
- 2 szál szárzeller
- 1 szál sárgarépa (kb. 160 g)
- 4 ek olívaolaj
- 1 tk őrölt kurkuma
- 1 tk őrölt római kömény
- ½ tk őrölt gyömbér
- ½ tk őrölt fahéj
- ½ tk őrölt szegfűszeg
- só, bors
- 70 g paradicsompüré
- 150 g konzerv csicseriborsó
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor koriander
- 1 db citrom
A harira leves a marokkói konyha egyik igazi gyöngyszeme, amit érdemes elkészíteni, mert megéri a fáradtságot. Első lépésben a bárányhúst, a hagymát, a zellert és a sárgarépát megtisztítjuk, és kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. A húst nagyjából 3 percig pirítjuk erős lángon az olívaolajon, majd hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, és együtt pirítjuk tovább még úgy 5 percig.
Hozzáadjuk a fűszereket (kurkuma, római kömény, gyömbér, fahéj, szegfűszeg, só, bors), összeforgatjuk, beletesszük a paradicsompürét, ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Miután megpuhultak a zöldségek, beletesszük a csicseriborsót, valamint az aprított petrezselymet és koriandert, majd összeforraljuk. Végül citromlével ízesítjük, tányérba szedjük, megszórjuk egy kevés apróra vágott korianderrel vagy petrezselyemmel, és citromkarikával tálaljuk.
- Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a harira leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:
Tabulé saláta fűszeres bárány-nyárssal
Arabos marharolád mogyoróvajas hummusszal és fűszeres édesburgonyával