Hozzávalók
- 1 db nagyobb hátsó csülök
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- ½ fej zeller
- 2 fej hagyma
- 1 fej fokhagyma
- 4 - 5 db babérlevél
- 100 ml fehérbor
- só, szemes bors
- 1 csokor petrezselyem
A körethez
- 100 g sertészsír
- 1 kg krumpli pucolva
- 500 g hagyma
- 500 g lila hagyma
- 2 fej fokhagyma
- 1 tk szárított kakukkfű
- 1 tk majoranna
- 1 tk őrölt kömény
- só, színes bors
- 300 ml búzasör
Hozzávalók
- 1 db nagyobb hátsó csülök
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- ½ fej zeller
- 2 fej hagyma
- 1 fej fokhagyma
- 4 - 5 db babérlevél
- 100 ml fehérbor
- só, szemes bors
- 1 csokor petrezselyem
A körethez
- 100 g sertészsír
- 1 kg krumpli pucolva
- 500 g hagyma
- 500 g lila hagyma
- 2 fej fokhagyma
- 1 tk szárított kakukkfű
- 1 tk majoranna
- 1 tk őrölt kömény
- só, színes bors
- 300 ml búzasör
A csülök pékné módra egy igazi klasszik, brutális fogás, amit pofonegyszerű megcsinálni. A pékné módon történő elkészítés köretet is biztosít a csülökhöz, így nincs más hátra, bátran kezdjünk neki a főzésnek, aztán pedig toljuk be az egészet!
A recept:
A csülökhöz egy lábosban annyi vizet forralunk, hogy ellepje a csülköt. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott zöldségeket, a félbevágott fokhagymát, a fűszereket és a bort, majd mérettől függően 2,5-3 órán keresztül főzzük. Ha letelt az idő, kivesszük a csülköt, és félretesszük.
Egy tepsit kikenünk zsírral, majd beledobjuk a cikkekre vágott krumplit, hagymákat, a félbevágott fokhagymát és hozzáadjuk a zöld fűszereket. A közepére ültetjük a csülköt bőrrel felfelé, majd a sört is aláöntjük. 200 fokra előmelegített sütőben olyan 90-120 percig sütjük, időnként megfordítva, hogy a csülök bőre őrjítően ropogós legyen, a krumpli pedig tökéletesen megsüljön.
Ha tetszett a csülök pékné módra, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a receptek is érdekelhetnek:
Tárkonyos csülökleves újhagymás pesztóval töltött derelyével