Hirdetés
Hirdetés

Cuccos kaja: tarhonyás sertéspörkölt

Hirdetés

Hozzávalók (4 személyre)

  • 500 g sertéshús
  • 4-5 ek olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 TV paprika
  • 1 paradicsom
  • kb. 1 liter víz, több részletben
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt kömény
  • bors
  • 1 tk majoranna
  • 1 csapott ek fűszerpaprika
  • 150 g tarhonya + további 300 ml víz

Egy bográcsban olajat hevítünk, rádobjuk a felkockázott húst és erősen pirítani kezdjük. Ha kapott egy kis színt, akkor mehet bele a felaprított vöröshagyma, amit  üvegesre párolunk és utána érkezhet az apróra vágott paprika és a paradicsom is. Sózzuk és hagyjuk addig rotyogni, míg a paradicsom szétesik és az egész a zsírjára pirul. Ekkor öntünk hozzá egy pohár vizet és vékonyra szeletelt fokhagymával, borssal, őrölt köménnyel és majorannával ízesítjük az alapot, majd forraljuk tovább. Amikor már a zsírján-szaftján serceg a hús, de még épp nem kezd lesülni, akkor újabb pohár vizet küldünk rá. 3-4 kör felöntés-szaftjára pirítás után pedig jöhet a fűszerpaprika, alapos elkeverés és annyi víz, hogy könnyebb pörköltszaft állaga legyen. Mikor már majdnem teljesen kész a hús, beleszórjuk a tarhonyát, kétszeres mennyiségű vizet öntünk hozzá és 20-25 perc alatt készre főzzük.

Erős paprikával, friss kenyérrel és akár egy nagy kanál tejföllel tálaljuk.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások