Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
400 g sertéstarja
füstölt só
bors
1 - 2 ek olaj
1 ág rozmaring
2 gerezd fokhagyma

A burgonyagratinhoz

1 ág rozmaring
1 gerezd fokhagyma
2 db előfőzött, szeletelt burgonya (nagyobb)
1 tk füstölt paprika
2 csipet füstölt só
4 ek tejföl
100 g vörös cheddar
bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fokhagymás-tejfölös sült tarja burgonyagratinnal

Van, amikor nem vágyik az ember másra, csak egy kevés munkával összepattintható ételre, és ez pont ilyen! Nem kell hozzá sok minden, mégis egy teljes értékű étel.
Kipróbáltam, jóóó lett!
59
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
400 g sertéstarja
füstölt só
bors
1 - 2 ek olaj
1 ág rozmaring
2 gerezd fokhagyma

A burgonyagratinhoz

1 ág rozmaring
1 gerezd fokhagyma
2 db előfőzött, szeletelt burgonya (nagyobb)
1 tk füstölt paprika
2 csipet füstölt só
4 ek tejföl
100 g vörös cheddar
bors
Bevásárlólistához adom

Egy ág rozmaringot és egy gerezd fokhagymát olyan apróra vágunk, amennyire csak tudunk, majd az előfőzött, felszeletelt burgonyára tesszük a füstölt paprikával, füstölt sóval, 2 evőkanál tejföllel és 80 g reszelt cheddarral együtt. Óvatosan összeforgatjuk, és egy kisebb tepsibe tesszük, borsozzuk, a tetejét megszórjuk a maradék cheddarral. 

A tarját megszórjuk füstölt sóval és borssal, majd egy forró serpenyőben kevés olajon aranybarnára pirítjuk a rozmaringgal és a megroppantott fokhagymával. A burgonya tetejére helyezzük a tarjaszeleteket, megkenjük a maradék tejföllel, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások