A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 400 g sertéstarja
- füstölt só
- bors
- 1 - 2 ek olaj
- 1 ág rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
A burgonyagratinhoz
- 1 ág rozmaring
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db előfőzött, szeletelt burgonya (nagyobb)
- 1 tk füstölt paprika
- 2 csipet füstölt só
- 4 ek tejföl
- 100 g vörös cheddar
- bors
Fokhagymás-tejfölös sült tarja burgonyagratinnal
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 400 g sertéstarja
- füstölt só
- bors
- 1 - 2 ek olaj
- 1 ág rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
A burgonyagratinhoz
- 1 ág rozmaring
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db előfőzött, szeletelt burgonya (nagyobb)
- 1 tk füstölt paprika
- 2 csipet füstölt só
- 4 ek tejföl
- 100 g vörös cheddar
- bors
Egy ág rozmaringot és egy gerezd fokhagymát olyan apróra vágunk, amennyire csak tudunk, majd az előfőzött, felszeletelt burgonyára tesszük a füstölt paprikával, füstölt sóval, 2 evőkanál tejföllel és 80 g reszelt cheddarral együtt. Óvatosan összeforgatjuk, és egy kisebb tepsibe tesszük, borsozzuk, a tetejét megszórjuk a maradék cheddarral.
A tarját megszórjuk füstölt sóval és borssal, majd egy forró serpenyőben kevés olajon aranybarnára pirítjuk a rozmaringgal és a megroppantott fokhagymával. A burgonya tetejére helyezzük a tarjaszeleteket, megkenjük a maradék tejföllel, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.