Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+

A dubarryhoz

6 szelet karaj
só, bors
olaj
1 tk paradicsompüré
2 - 3 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma elfelezve
1 tk liszt
2 - 300 ml víz
2 db lapzselatin
6 szelet prosciutto
1 csipet kömény
1 fej karfiol
200 g trappista sajt

A besamelhez

40 g vaj
40 g liszt
200 ml tej
só, fehér bors
szerecsendió
3 db tojás

A rizshez

350 g vadrizses mix
700 ml víz
1 ek olaj
1 csokor friss petrezselyem (nagy)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fördős család-féle loaded dubarry karaj

Zé egy titkos családi receptet mutat meg nektek: az anyukája dubarry sertésszeletét csinálja meg, csekkoljátok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+

A dubarryhoz

6 szelet karaj
só, bors
olaj
1 tk paradicsompüré
2 - 3 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma elfelezve
1 tk liszt
2 - 300 ml víz
2 db lapzselatin
6 szelet prosciutto
1 csipet kömény
1 fej karfiol
200 g trappista sajt

A besamelhez

40 g vaj
40 g liszt
200 ml tej
só, fehér bors
szerecsendió
3 db tojás

A rizshez

350 g vadrizses mix
700 ml víz
1 ek olaj
1 csokor friss petrezselyem (nagy)
Bevásárlólistához adom

A húst sózzuk, borsozzuk, egy kevés olajon egy lábasban lepirítjuk, majd kiszedjük egy tányérba. A visszamaradt szafton lepirítjuk a sűrített paradicsomot. Rádobjuk a fokhagymát és az elfelezett hagymát, és tovább pirítjuk. Ezután jöhet rá a liszt, elkeverjük, majd felöntjük a vízzel. Ha összerottyant, belerakjuk a zselatint és a köményt, elkeverjük és visszarakjuk a húst. 1 órát lefedve rotyogtatjuk.

A rizst a petrezselyem kivételével puhára főzzük egy lábasban, majd a legvégén belekeverjük a felaprított petrezselymet.

A nagy rózsákra szedett karfiolt egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajjal meglocsoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben nagyon megsütjük.

A besamelhez a vajat felolvasztjuk, kicsit megfuttatjuk a lisztet rajta, felöntjük a tejjel, sózzuk, hozzáadjuk a fehér borsot és a szerecsendiót, és csomómentesre keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját belekeverjük a besamelbe, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd azt is belekeverjük. Ezután összerakjuk az ételt: sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a húst, rátesszük a prosciuttót, a karfiolt, a besamelt, végül ráreszeljük a sajtot. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem olvad a sajt. A rizzsel és a szafttal tálaljuk.

Loaded dubarry karaj

Ha tetszett a loaded dubarry karaj receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások