Hirdetés

Ganca

Hozzávalók

4
főre
+
800 g krumpli
170 - 180 g liszt
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
60 g sertészsír
só, bors

A tálaláshoz

tejföl
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Ganca

Egyszerű, népi étel, ami valóban költséghatékony, mégis egész nap tudnál kapálni tőle.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
800 g krumpli
170 - 180 g liszt
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
60 g sertészsír
só, bors

A tálaláshoz

tejföl
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Ganca, gánica vagy dödölle – mindenki máshogy nevezi, de ugyanazt jelenti: egy egyszerű, laktató kaját.

A krumplit sós vízben puhára főzzük, majd a főzővíz felét leöntjük, a maradékkal pedig krumplipüré-állagúra törjük a burgonyát. Beleszórjuk a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett, alacsony lángon, hosszasan, 10-15 percig „pöfögtetjük”, hogy a liszt kellő hőkezelést kapjon.

A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, és egy serpenyőben a zsíron, sózva, borsozva megdinszteljük, majd zsírozott vagy olajozott kanállal nagy galuskákat szaggatunk bele a krumplis masszából. Lehetőség szerint minden oldalát erősen átpirítjuk, majd tejföllel tálaljuk.

ganca

Ha tetszett a ganca receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Dödölle házi lecsóval, ahogy Zé készíti

Sütőtökös dödölle

A tökéletes serpenyős túrós csusza

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?