Hirdetés
Instant

Sütőtökös dödölle

Hozzávalók

4
főre
+
100 g hagyma
100 g bacon
30 g libazsír
450 g főtt burgonya
230 g sült sütőtök, pürésítve
150 g liszt
só, bors
½ tk kurkuma
½ tk fűszerkömény
½ db szerecsendió

A sütéshez

50 g libazsír

A tálaláshoz

tejföl
1 kis csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Sütőtökös dödölle

Nagyjából a 3-2-1 arányt (burgonya, sütőtök, liszt) használjuk ennél a receptnél. A dödölle nem szokványos verziója ez, viszont nagyon jól harmonizál a sütőtök enyhén édes íze a bacon sósságával. Mindenféleképpen lessetek rá!
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
100 g hagyma
100 g bacon
30 g libazsír
450 g főtt burgonya
230 g sült sütőtök, pürésítve
150 g liszt
só, bors
½ tk kurkuma
½ tk fűszerkömény
½ db szerecsendió

A sütéshez

50 g libazsír

A tálaláshoz

tejföl
1 kis csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Az apróra vágott hagymát és a kis kockákra vágott bacont addig pirítjuk a libazsíron közepes hőmérsékleten, amíg a bacon gyönyörű piros színt nem kapott és ropogós nem lett.

A főtt burgonyát átnyomjuk egy burgonyanyomón, és még melegen mindent alaposan összegyúrunk. Egy kanállal rusztikus, kis galuskaszerű formákat vágunk a masszából, és libazsíron pirosra pirítjuk a dödöllét, majd 180 fokra előmelegített sütőben 5 perc alatt készre sütjük. Tejföllel és petrezselyemmel tálaljuk.

Sütőtökös dödölle

Ha tetszett a sütőtökös dödölle receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások