Hozzávalók
A gofrihoz
- 3 db tojás
- 250 g finomliszt
- 1 tk só
- 1 tk chilipor
- 1 tk fokhagymapor
- ½ tk őrölt kömény
- 500 ml tej
- 100 g olvasztott vaj
- 200 g reszelt cheddar sajt
- 1 ek olaj
A málnamajonézhez
- 2 db tojássárgája
- só, bors
- 1 tk citromlé
- 1 tk dijoni mustár
- kb. 100 ml olívaolaj
- 50 g málna
A fűszeres juharsziruphoz
- 300 ml juharszirup
- 1 tk Cayenne-chilipor
- 1 ek füstölt pirospaprika
A csirkéhez
- 450 g finomliszt
- 3 tk só
- 4 tk fokhagymapor
- 2 tk oregánó
- 2 tk fehér bors
- 2 tk füstölt pirospaprika
- 2 db tojás
- 250 ml tej
- 600 g csirkecombfilé
- bő étolaj a sütéshez
Az összeállításhoz
- 4 szelet bacon
- 8 szelet cheddar sajt
- ½ fej trikolor saláta
Hozzávalók
A gofrihoz
- 3 db tojás
- 250 g finomliszt
- 1 tk só
- 1 tk chilipor
- 1 tk fokhagymapor
- ½ tk őrölt kömény
- 500 ml tej
- 100 g olvasztott vaj
- 200 g reszelt cheddar sajt
- 1 ek olaj
A málnamajonézhez
- 2 db tojássárgája
- só, bors
- 1 tk citromlé
- 1 tk dijoni mustár
- kb. 100 ml olívaolaj
- 50 g málna
A fűszeres juharsziruphoz
- 300 ml juharszirup
- 1 tk Cayenne-chilipor
- 1 ek füstölt pirospaprika
A csirkéhez
- 450 g finomliszt
- 3 tk só
- 4 tk fokhagymapor
- 2 tk oregánó
- 2 tk fehér bors
- 2 tk füstölt pirospaprika
- 2 db tojás
- 250 ml tej
- 600 g csirkecombfilé
- bő étolaj a sütéshez
Az összeállításhoz
- 4 szelet bacon
- 8 szelet cheddar sajt
- ½ fej trikolor saláta
A gofriburger tésztája:
A gofriburger első lépéseként a gofri tésztáját keverjük be. Ehhez a tojásokat szétválasztjuk, és a sárgájukat egy tálban csomómentesre keverjük a liszttel, a sóval, a fűszerekkel és a tejjel. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a reszelt sajtot is. A tojások fehérjéjéből kemény habot verünk, és óvatosan ezt is a tésztába forgatjuk. Kiolajozott gofrisütőbe kanalazunk a tésztából, és megsütjük a gofrikat.
A málnamajonéz és a fűszeres juharszirup elkészítése:
A málnamajonézhez egy magas falú tálba tesszük a tojássárgáját, és hozzáadjuk a sót, borsot, citromlevet és a mustárt. Elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett elkezdjük hozzácsepegtetni az olajat. Amikor már látjuk, hogy a majonéz kezd krémes lenni, mehet hozzá vékony sugárban az olaj. A kész krémhez turmixoljuk a málnát, és ha szükséges, egy kis citromlével, esetleg porcukorral beállítjuk az ízeket.
A fűszeres juharszirup, amiben megforgatjuk majd a kisült csirkecombokat, igazán egyszerű. A juharszirupot, a chilit és a pirospaprikát gyakran kevergetve összeforraljuk egy serpenyőben, majd egy tálba öntjük és hagyjuk lehűlni.
A csirkecomb elkészítése:
A csirkecombok bundájához egy tálban összeforgatjuk a lisztet a fűszerekkel. Egy másik tálban összekeverjük a tojásokat és a tejet. A húsokat előbb a tojásos keverékbe, majd a fűszeres lisztbe mártjuk. (Ha extra ropogós végeredményre vágytok, duplán is panírozhatjátok.) A bundázott csirkét bő, forró olajban megsütjük. Amíg a hús sül, egy serpenyőben lepirítjuk a bacont is.
Összeállítás:
Végül jöhet a gofriburger összeállítása: legalulra kerül egy gofri, erre rádobunk két szelet cheddar sajtot, amit zsebsárkánnyal kicsit megolvasztunk. Jöhet a pirított bacon, a fűszeres juharszirupban megmártott bundázott csirke, pár levél trikolor saláta, majd az egészet nyakon öntjük a málnamajonézzel. Egy újabb gofrival zárjuk a burgert, és mehet is a zaba!
- Elkészítési idő: 1 óra
Ha tetszett a fűszeres gofriburger juharszirupos csirkecombbal és málnamajonézzel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!