Hirdetés

Guacamoléval töltött csirkemell, ráadás baconnel

Hirdetés

Guacamoléval töltött csirkemell, ráadás baconnel

Hirdetés

Ha elsőre azt hinnéd ez egy bonyolult recept, akkor megnyugtatunk, semmi ördöngösség nincs benne! A guacamoléhoz csak egy aprítógépbe kell dobni mindent, a bacon pedig szépen egyben tartja a húst és a töltelék sem fog kifolyni. Zseniális, isteni finom kaja akár még önmagában is!

Hozzávalók (2 személyre)

A guacamoléhoz:

  • 2 db avokádó
  • 1 kisebb paradicsom
  • 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 chilipaprika
  • fél lime leve
  • bors
  • 1 kis csokor koriander

A csirkéhez:

  • 500 g csirkemell
  • 2 csomag szeletelt bacon
  • olaj


A guacamoléhoz mindent egy aprítógépbe rakunk és jól lezúzzuk. A csirkemellekből pár szép nagy szeletet vágunk és két sütőpapír között kiklopfoljuk őket. Mindegyik vékonyabb szelet csirkemell szélére rakunk egy adag guacamolét és óvatosan feltekerjük. Egy szelet baconnal keresztben körbetekerjük a felgöngyölt csirkét, ezzel lezárjuk a két kissé nyitott végét, így nem tud majd kifolyni a guacamole. A többi baconszeletet pedig rácsavarjuk a tekercsekre. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, rádobjuk a kis csomagokat és időnként megforgatva miden oldalukat megsütjük. A kedvenc köretünkkel tálaljuk!

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások