Hirdetés

Gulka, a legkirályabb krumpligombóc

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
500 g krumpli
só, bors
1 db tojás
liszt
5 szelet bacon
4 fej hagyma
2 ek olaj
tejföl
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gulka, a legkirályabb krumpligombóc

A gulka egy felvidéki krumpligombóc, amibe sonkát vagy szalonnát tesznek. Lepirítva, karamellizált hagymával a legjobb!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
500 g krumpli
só, bors
1 db tojás
liszt
5 szelet bacon
4 fej hagyma
2 ek olaj
tejföl
Bevásárlólistához adom

Egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük a krumplit. Megszórjuk 2 csipet sóval, borsozzuk, belekeverjük a tojást, és annyi lisztet szórunk bele, hogy egy közepesen lágy tésztát kapjunk. Állni hagyjuk, amíg elkészítjük a hagymás ragut.

Egy serpenyőben elkezdjük pirítani az apróra vágott bacont. Ha már félig megpirult, rádobjuk a kis kockákra vágott hagymát. Az egészet alaposan lepirítjuk. A hagymás ragu felét belekeverjük a tésztába, a másik felét pedig meghagyjuk díszítésnek, félrerakjuk.

A masszából közepes golyókat formázunk, amiket sós, gyöngyöző vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a tetejére. Leszűrjük, majd ugyanabban a serpenyőben, amiben a hagymát pirítottuk, olajat hevítünk, és megpirítjuk rajta a gombócokat. Tányérra rakjuk, tejföllel és a maradék sült hagymás baconnel tálaljuk.

Gulka tálalása

Ha tetszett a gulka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások