A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 500 g paradicsom
- 300 g TV paprika
- 200 g tarhonya
- 2 fej vöröshagyma
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 2 tk pirospaprika
- 2 tk sűrített paradicsom
- só, bors
- 1.3 l víz
- 120 g paprikás kolbász
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 5 db kis burgonya
- olaj
Igazi magyaros ízek: alföldi tányéros
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 500 g paradicsom
- 300 g TV paprika
- 200 g tarhonya
- 2 fej vöröshagyma
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 2 tk pirospaprika
- 2 tk sűrített paradicsom
- só, bors
- 1.3 l víz
- 120 g paprikás kolbász
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 5 db kis burgonya
- olaj
A tarhonyát egy lábasban aranybarnára pirítjuk, kivesszük és félrerakjuk. Ugyanebben a lábasban egy kevés olajat hevítünk és 2-3 percig pirítjuk a felkarikázott kolbászt. Rádobjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, fokhagymát és addig pirítjuk, amíg a paprika egy picit össze nem esik. Belerakjuk a sűrített paradicsomot és a pirospaprikát, jól elkeverjük és felöntjük 3 dl vízzel, majd beletesszük az apróra vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük a zöldségeket.
Ha már jó lecsós, beletesszük a tarhonyát, a borsót, az apró kockákra vágott krumplit és felöntjük a maradék vízzel. Felforraljuk, majd levesszük a lángot és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. Ha megfőtt elzárjuk és lefedjük. 10 percig hagyjuk állni és utána tálalhatjuk is.