Hirdetés

Igazi magyaros ízek: alföldi tányéros

Hozzávalók

4
személyre
500 g paradicsom
300 g TV paprika
200 g tarhonya
2 fej vöröshagyma
4 - 5 gerezd fokhagyma
2 tk pirospaprika
2 tk sűrített paradicsom
só, bors
1.3 l víz
120 g paprikás kolbász
200 g fagyasztott zöldborsó
5 kis burgonya
olaj
Hirdetés

Igazi magyaros ízek: alföldi tányéros

Egy igazi mindent bele hamisítatlan magyar kaja: lecsó, kolbász és tarhonya egy kis zöldborsóval feltuningolva. :D
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
500 g paradicsom
300 g TV paprika
200 g tarhonya
2 fej vöröshagyma
4 - 5 gerezd fokhagyma
2 tk pirospaprika
2 tk sűrített paradicsom
só, bors
1.3 l víz
120 g paprikás kolbász
200 g fagyasztott zöldborsó
5 kis burgonya
olaj

A tarhonyát egy lábasban aranybarnára pirítjuk, kivesszük és félrerakjuk.  Ugyanebben a lábasban egy kevés olajat hevítünk és 2-3 percig pirítjuk a felkarikázott kolbászt. Rádobjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, fokhagymát és addig pirítjuk, amíg a paprika egy picit össze nem esik. Belerakjuk a sűrített paradicsomot és a pirospaprikát, jól elkeverjük és felöntjük 3 dl vízzel, majd beletesszük az apróra vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük a zöldségeket.

Ha már jó lecsós, beletesszük a tarhonyát, a borsót, az apró kockákra vágott krumplit és felöntjük a maradék vízzel. Felforraljuk, majd levesszük a lángot és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. Ha megfőtt elzárjuk és lefedjük. 10 percig hagyjuk állni és utána tálalhatjuk is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások