Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

2 - 4
főre
+

A malacpofához

500 g malacpofa
füstölt só, bors
2 - 3 evőkanál disznózsír
2 db kápia paprika
2 szál sárgarépa
1 db hagyma (nagyobb)
1 szál zellerszár
3 - 4 gerezd fokhagyma
1 kis csokor kakukkfű
1 kis csokor rozmaring
1 csipet chipotle paprika
1 ek paradicsompüré
200 - 300 ml portói bor

Az égetett karfiolhoz

1 fej karfiol
füstölt só, bors
150 g vaj
1 kis marék tökmag
1 kis marék fekete olajbogyó

A tálaláshoz

1 - 2 ek tökmagolaj
1 kis csokor snidling
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Kápia paprikás malacpofa égetett karfiollal

Imádom a húsokat, nem tudnék nélkülük élni… egy húsevő állat vagyok. :D
Most megmutatok nektek egy olyan elkészítési módot, amit lehet, eddig nem ismertetek, de mától csak ezt fogjátok használni. Ez pedig nem más, mint a brezírozás.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 4
főre
+

A malacpofához

500 g malacpofa
füstölt só, bors
2 - 3 evőkanál disznózsír
2 db kápia paprika
2 szál sárgarépa
1 db hagyma (nagyobb)
1 szál zellerszár
3 - 4 gerezd fokhagyma
1 kis csokor kakukkfű
1 kis csokor rozmaring
1 csipet chipotle paprika
1 ek paradicsompüré
200 - 300 ml portói bor

Az égetett karfiolhoz

1 fej karfiol
füstölt só, bors
150 g vaj
1 kis marék tökmag
1 kis marék fekete olajbogyó

A tálaláshoz

1 - 2 ek tökmagolaj
1 kis csokor snidling
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A füstölgő edényünkben disznózsíron sötétbarnára pirítjuk a füstölt sóval és borssal ízesített malacpofákat, aztán félretesszük egy tányérra. 

A kápia paprikákat fáklyával megprezseljük.

A szószalaphoz szinte feketére pirítjuk a répát, a hagymát, a zellerszárat, a fokhagymát, a kakukkfüvet és a rozmaringot. Megszórjuk egy csipet chipotle paprikával. Amikor a zöldségek megpirultak, a paradicsompürével még 1-2 percig pirítjuk, majd ráöntjük a bort, visszahelyezzük a húsokat és hozzáadjuk a kápia paprikákat. Begyújtjuk az alkoholt, és felére forraljuk, majd ráöntjük a marhaalaplevet. Lefedjük az edényünket, és 140 fokra előmelegített sütőbe tesszük, amíg a hús megpuhul (kb. 1,5-3 óra, a malacpofa méretétől függően).


A karfiolt 2-3 cm vastagra vágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és sózzuk borsozzuk, kockázott vajat teszünk a tetejére. Behelyezzük a 240 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Közben ellenőrizzük, és ha szükséges, fordítsuk meg őket. 5 perccel a sütés vége előtt megszórjuk a tökmaggal.


Amint megpuhult a malacpofa, kivesszük a folyadékból és félretesszük. A kápia paprikákat és a fokhagymát egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk, és átszűrjük rajta az brezírozólevünket. Addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik, majd belekeverjük a húsokat és a durvára vágott olajbogyót.
Tálalásnál az ételünket megszórjuk frissen vágott snidlinggel és meglocsoljuk egy kevés tökmagolajjal.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások