Hirdetés

Kesudiós csirke curry

Hozzávalók

4
személyre
+
300 g kesudió
600 ml zsíros kókusztej
600 g csirkemell
4 g nagyobb fokhagyma
1 ujjnyi friss gyömbér
2 db zöld chilipaprika
2 db érett paradicsom
1 közepes fej vöröshagyma
1 púpozott tk jó fajta indiai curry-fűszerkeverék

A rizshez

200 ml jázmin rizs
300 ml hideg víz
1 marék mazsola
7 - 8 szem aszalt sárgabarack
1 rúd fahéj
4 - 5 szem szegfűszeg
1 db csillagánizs
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Kesudiós csirke curry

A curry bizonyos szempontból olyan kaja, mint a pörkölt: erre is igaz az “ahány ház, annyi szokás” mondás és ennél is szeretjük a különféle verziókat magunkévá tenni. Most jöhet is egy kókusztejes, kesudiós változat, amit minden curry kedvelőnek muszáj tesztelnie!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
300 g kesudió
600 ml zsíros kókusztej
600 g csirkemell
4 g nagyobb fokhagyma
1 ujjnyi friss gyömbér
2 db zöld chilipaprika
2 db érett paradicsom
1 közepes fej vöröshagyma
1 púpozott tk jó fajta indiai curry-fűszerkeverék

A rizshez

200 ml jázmin rizs
300 ml hideg víz
1 marék mazsola
7 - 8 szem aszalt sárgabarack
1 rúd fahéj
4 - 5 szem szegfűszeg
1 db csillagánizs
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A rizst egy lábosba tesszük, és többször átöblítjük a csap alatt, majd hozzáöntünk másfélszeres mennyiségű hideg vizet. Beleszórjuk a mazsolát, az aszalt barackot, beledobáljuk az egész fűszereket, és sózzuk, borsozzuk. Közepes lángon felforraljuk, majd amikor a víz már eltűnt, akkor lefedve pár percig kis lángon főzzük. A tűzről levéve újabb pár percig pihentetjük a fedő alatt és hagyjuk pergősre párolódni.

A curryhez a kesudiót egy száraz serpenyőben alaposan lepirítjuk, a felét félretesszük, a másik felét a kókusztej felével teljesen krémesre turmixoljuk. A csirkét kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy tűzforróra hevített serpenyőbe löttyintünk két evőkanál étolajat, és a húst gyorsan körbepirítjuk. Nem sütjük meg teljesen, majd félretesszük. A fokhagymát, a gyömbért, a vöröshagymát, a héjától megfosztott paradicsomot és a zöld chilit aprítógépben gyorsan összezúzzuk (vagy akár az összes hozzávalót le is reszelhetjük egy reszelő legfinomabb oldalán, igen, még a paradicsomot is) és újabb 1 evőkanál olajjal együtt a serpenyőbe dobjuk.

Az egész keveréket jól lepirítjuk, hozzáadjuk a curry-fűszerkeveréket, az elősütött csirkemellet, a kókuszos kesudiópürét, a többi kókusztejet és az egész kesudiót is.

15 percig együtt rotyogtatjuk az egészet, ha szükséges egy kevés vizet öntünk hozzá, hogy ne legyen túl sűrű a mártás.  Az illatos, fűszeres rizzsel isteni vacsora, érdemes többet csinálni, mert a maradék másnap tuti megy veletek a munkahelyetekre ebédre.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások