Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 2 tk liszt
- 100 g sűrített paradicsom
- 200 ml passzírozott paradicsom (passata)
- 2 tk habanero Tabasco 🔥🔥🔥🔥🔥
- só, bors
- őrölt római kömény
- oregánó
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd kisebb fokhagyma
- 450 g darált marhahús
- 5 - 6 db kisebb tortillalap
- 100 g vörös cheddar sajt
- pár szem fekete olívabogyó
- pár szelet jalapeno paprika
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 2 tk liszt
- 100 g sűrített paradicsom
- 200 ml passzírozott paradicsom (passata)
- 2 tk habanero tabasco 🔥🔥🔥🔥🔥
- só, bors
- őrölt római kömény
- oregánó
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd kisebb fokhagyma
- 450 g darált marhahús
- 5 - 6 db kisebb tortillalap
- 100 g vörös cheddar sajt
- pár szem fekete olívabogyó
- pár szelet jalapeno paprika
Fotó: Szilágyi NóriEgy serpenyőben felmelegítjük az olajat és megszórjuk a liszttel és 1-2 percig kevergetjük, hogy enyhén lepiruljon, majd hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, passatát és a Tabasco szószt. Megszórjuk a fűszerekkel és kevergetve, pár perc alatt besűrítjük. Egy másik serpenyőben az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk, sózzuk, borsozzuk és egy csipet római köményt adunk ehhez is, majd rádobjuk a marhahúst és kevergetve lepirítjuk.
A tortillalapokra 1-1 csapott evőkanálnyi szószt kenünk, ráhalmozzuk a darált húst, és feltekerjük őket. A maradék szószból 2 evőkanálnynit a sütőtál aljára kenünk, majd szép sorban belerakosgatjuk a tortillákat. Meglocsoljuk a maradék szósszal, megszórjuk a reszelt cheddar sajttal, rádobunk pár szelet olívabogyót és jalapeno paprikát és 180 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük.