Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

4
főre
+

A húsgolyóhoz

500 g darált marhahús
só, bors
2 ek olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
150 ml barna sör
200 ml barbecue szósz
100 ml ketchup
1 tk dijoni mustár
2 ek Worcester szósz
1 ek méz
100 - 150 ml víz

A sült édesburgonyához

2 db édesburgonya (nagyobb)
2 tk keményítő
1 tk fokhagymapor
só, bors
2 - 3 ek olívaolaj

Az uborkasalátához

1 - 2 ek fehér szezámmag
1 - 2 ek fekete szezámmag
2 db kígyóuborka
1 ek szezámolaj
100 ml rizsecet
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Marhahúsgolyók barna sörös barbecue szószban

Bizony a húsgolyó is lehet nagyon-nagyon ütős kaja! A szószba került barna sör és persze egy csomó fűszer, ráadásul még egy felturbózott ubisalit is összedobtam mellé, ami szuperül kiegészíti, szóval szerintem mielőbb teszteljétek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
21
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A húsgolyóhoz

500 g darált marhahús
só, bors
2 ek olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
150 ml barna sör
200 ml barbecue szósz
100 ml ketchup
1 tk dijoni mustár
2 ek worcester szósz
1 ek méz
100 - 150 ml víz

A sült édesburgonyához

2 db édesburgonya (nagyobb)
2 tk keményítő
1 tk fokhagymapor
só, bors
2 - 3 ek olívaolaj

Az uborkasalátához

1 - 2 ek fehér szezámmag
1 - 2 ek fekete szezámmag
2 db kígyóuborka
1 ek szezámolaj
100 ml rizsecet
só, bors
Bevásárlólistához adom

Az édesburgonyát megpucoljuk, hasábokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és összeforgatjuk a többi hozzávalóval. 200 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.

A húsgolyóhoz a darált húst sózzuk, borsozzuk, golyókat formázunk belőle, és egy serpenyőben az olívaolajon, körbepirítjuk őket, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Rádobjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük 150 ml sörrel. Ha a nagy részét elfőtte, rárakjuk az összes többi hozzávalót, és felforraljuk. Ha felforrt, visszarakjuk a húsgolyót, és addig rotyogtatjuk, amíg a hús teljesen meg nem puhul és a szaft egy kicsit be nem sűrűsödik. 

A salihoz egy száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk a szezámmagot. Az uborkákat elfelezzük, kikaparjuk a magjait és 3-4 mm vastag szeleteket vágunk belőle, majd egy tálba tesszük. A szezámolajat, a rizsecetet, a sót és a borsot egy kis üvegben összerázzuk, és ráöntjük az uborkára, a szezámmaggal együtt.

A húsgombócot a sült édesburival és ezzel a salival tálaljuk.

Ha tetszett a marhahúsgolyók barna sörös barbecue szószban receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások