Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A húsgolyóhoz

500 g darált marhahús
só, bors
2 ek olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
150 ml barna sör
200 ml barbecue szósz
100 ml ketchup
1 tk dijoni mustár
2 ek Worcester szósz
1 ek méz
100 - 150 ml víz

A sült édesburgonyához

2 db édesburgonya (nagyobb)
2 tk keményítő
1 tk fokhagymapor
só, bors
2 - 3 ek olívaolaj

Az uborkasalátához

1 - 2 ek fehér szezámmag
1 - 2 ek fekete szezámmag
2 db kígyóuborka
1 ek szezámolaj
100 ml rizsecet
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Marhahúsgolyók barna sörös barbecue szószban

Bizony a húsgolyó is lehet nagyon-nagyon ütős kaja! A szószba került barna sör és persze egy csomó fűszer, ráadásul még egy felturbózott ubisalit is összedobtam mellé, ami szuperül kiegészíti, szóval szerintem mielőbb teszteljétek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
41
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A húsgolyóhoz

500 g darált marhahús
só, bors
2 ek olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
150 ml barna sör
200 ml barbecue szósz
100 ml ketchup
1 tk dijoni mustár
2 ek Worcester szósz
1 ek méz
100 - 150 ml víz

A sült édesburgonyához

2 db édesburgonya (nagyobb)
2 tk keményítő
1 tk fokhagymapor
só, bors
2 - 3 ek olívaolaj

Az uborkasalátához

1 - 2 ek fehér szezámmag
1 - 2 ek fekete szezámmag
2 db kígyóuborka
1 ek szezámolaj
100 ml rizsecet
só, bors
Bevásárlólistához adom

Az édesburgonyát megpucoljuk, hasábokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és összeforgatjuk a többi hozzávalóval. 200 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.

A húsgolyóhoz a darált húst sózzuk, borsozzuk, golyókat formázunk belőle, és egy serpenyőben az olívaolajon, körbepirítjuk őket, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Rádobjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük 150 ml sörrel. Ha a nagy részét elfőtte, rárakjuk az összes többi hozzávalót, és felforraljuk. Ha felforrt, visszarakjuk a húsgolyót, és addig rotyogtatjuk, amíg a hús teljesen meg nem puhul és a szaft egy kicsit be nem sűrűsödik. 

A salihoz egy száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk a szezámmagot. Az uborkákat elfelezzük, kikaparjuk a magjait és 3-4 mm vastag szeleteket vágunk belőle, majd egy tálba tesszük. A szezámolajat, a rizsecetet, a sót és a borsot egy kis üvegben összerázzuk, és ráöntjük az uborkára, a szezámmaggal együtt.

A húsgombócot a sült édesburival és ezzel a salival tálaljuk.

Ha tetszett a marhahúsgolyók barna sörös barbecue szószban receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások