Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Minden jóval megtömve: Zsebes karaj

Hozzávalók

4 - 6
személyre
+
1 - 1.2 kg csont nélküli sertéskaraj
50 ml olaj
1 tk őrölt kömény
1 tk szárított oregánó
1 tk szárított majoranna
1 tk szárított bazsalikom
2 ek sertészsír
½ db kápia vagy kaliforniai paprika
3 fej vöröshagyma
4 - 5 gerezd fokhagyma
30 g bacon
30 g füstölt kolbász
4 - 5 szem nagyobb krumpli
só,bors
víz
2 - 3 ág rozmaring
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Minden jóval megtömve: Zsebes karaj

Ez egy nagyon finom és egyszerű ünnepi ebéd is lehet akár, és a köretre sem lesz külön gondod, mert együtt sül a hússal. Nem utolsó sorban pedig nagyon jól is néz ki. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
személyre
+
1 - 1.2 kg csont nélküli sertéskaraj
50 ml olaj
1 tk őrölt kömény
1 tk szárított oregánó
1 tk szárított majoranna
1 tk szárított bazsalikom
2 ek sertészsír
½ db kápia vagy kaliforniai paprika
3 fej vöröshagyma
4 - 5 gerezd fokhagyma
30 g bacon
30 g füstölt kolbász
4 - 5 szem nagyobb krumpli
só,bors
víz
2 - 3 ág rozmaring
Bevásárlólistához adom

A karajba 1,5 centinként jó mély zsebeket vágunk, alaposan sózzuk, borsozzuk. ( A zsebekben is!). A szárított fűszerekből és az olajból pácot készítünk, és mindenhol jól bekenjük a húst. Fóliába tekerjük, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. (Akár egy éjszakára is bent hagyhatjuk pihenni).

Egy magas falú tepsit kikenünk zsírral, rátesszük a karajt, és a zsebecskéket megtöltjük a felszeletelt hagymával, fokhagymával, paprikával, baconnel és kolbásszal.

A megmaradt hagyma- és fokhagymaszeleteket a hús mellé tesszük, és mellédobjuk a cikkekre vágott megsózott krumplit is.

A rozmaringágakat bedugdossuk a krumplicikkek közé, és felöntjük a tepsit kb. 1 dl vízzel.

Alufóliával lefedjük, és 160 fokon sütjük 2 órán át. Ezután levesszük a fóliát, a sütő hőfokát 180 fokra emeljük, és még 30-40 percig sütjük a húst, hogy szép pirult legyen.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások