Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Polenta pizza, a gluténmentes kánaán

Hozzávalók

1
30-32 cm átmérőjű pizzához
+

A polenta alaphoz

200 g kukoricadara
750 ml víz
1 ½ tk só
30 g parmezán
1 gerezd fokhagyma

A pizzaszószhoz

100 g sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma lereszelve
1 mk só
1 tk oregánó
1 csokor friss bazsalikom felaprítva (a szárával együtt)
2 ek olívaolaj

A feltétekhez

200 g mozzarella
20 g parmezán
5 szem koktélparadicsom
3 szelet bacon
1 fej lilahagyma (kicsi)
4 - 5 levél friss bazsalikom
1 csipet oregánó
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Polenta pizza, a gluténmentes kánaán

Most egy tökéletes, megúszós pizzareceptet hoztam, ami ráadásul gluténmentes is! Polenta/puliszka (kinek, mi) az alja, amit, hűlési idővel együtt 50 perc alatt össze lehet dobni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

1
30-32 cm átmérőjű pizzához
+

A polenta alaphoz

200 g kukoricadara
750 ml víz
1 ½ tk só
30 g parmezán
1 gerezd fokhagyma

A pizzaszószhoz

100 g sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma lereszelve
1 mk só
1 tk oregánó
1 csokor friss bazsalikom felaprítva (a szárával együtt)
2 ek olívaolaj

A feltétekhez

200 g mozzarella
20 g parmezán
5 szem koktélparadicsom
3 szelet bacon
1 fej lilahagyma (kicsi)
4 - 5 levél friss bazsalikom
1 csipet oregánó
Bevásárlólistához adom

A polentához a kukoricadarát elkeverjük a vízzel, megsózzuk és egy lábasban kb. 15 perc alatt megfőzzük. Belereszeljük a parmezánt, fokhagymát, majd elzárjuk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire borítjuk és szépen egy spatulával kör alakúra elegyengetjük, kb. 30-32 cm nagyságúra. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni. Ez azért kell, hogy megszilárduljon teljesen. Ha elősütnénk, a végére nagyon kiszáradna és nem lehetne szeletelni, mert széttörne.

Miután kihűlt, a pizzaszósz hozzávalóit összekeverjük és rákenjük a pizzára. Ráreszeljük a parmezánt, rátépkedjük a mozzarellát, rápakoljuk az elfelezett paradicsomokat, a felszeletelt lilahagymát és a nagy kockákra vágott bacont. 230 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg egy kicsit meg nem pirul az egész. Ez kb. 20-25 perc. Miután kész, kivesszük, hagyjuk 10 percet állni. Megszórjuk oregánóval, pár levél friss bazsalikommal díszítjük és kész is. Felszeletelve tálaljuk.

Ha tetszett a polenta pizza receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások