Hozzávalók
- 150 g kenyérszalonna
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 5 gerezd fokhagyma
- 100 g füstölt kolbász
- 500 g darált sertéshús
- 1 ek sertészsír
- ½ ek sűrített paradicsom
- 2 tk fűszerpaprika
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
- 2 tasak előfőzött zacskós rizs
- 300 ml víz
- 1 kg vágott savanyú káposzta
- 450 g laktózmentes tejföl
Hozzávalók
- 150 g kenyérszalonna
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 5 gerezd fokhagyma
- 100 g füstölt kolbász
- 500 g darált sertéshús
- 1 ek sertészsír
- ½ ek sűrített paradicsom
- 2 tk fűszerpaprika
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
- 2 tasak előfőzött zacskós rizs
- 300 ml víz
- 1 kg vágott savanyú káposzta
- 450 g laktózmentes tejföl
A rakott töltött káposzta elkészítéséhez a szalonnát egy közepesen forró serpenyőben lepirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd pár perc után a felkarikázott kolbászt is. Az egészet alaposan átpirítjuk, majd félrehúzzuk, hogy kihűljön.
Addig befűszerezzük a darált sertéshúst a zsírral és a sűrített paradicsommal. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, sózzuk, borsozzuk és beleszórjuk a köményt is. Belekeverjük a rizst és a vizet, majd a kolbászos-hagymás keveréket is.
Egy sütőtálba teszünk egy réteg átmosott savanyú káposztát, rá a darált húsos keverék felét, majd újabb káposztás réteg, a maradék hús, végül újból káposzta, és a tetejére a tejföl. Mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 30-40 percre, és ha letelt az idő, grillfokozatra kapcsolunk, amíg a tejföl meg nem pirul a tetején. Tálalás előtt hagyjuk kicsit kihűlni, hogy szebben szeletelhető legyen.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 40-50 perc
Ha tetszett a rakott töltött káposzta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!