A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A resztelt májhoz
- 600 g sertésmáj
- 2 ek mangalicazsír
- 2 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- ½ tk morzsolt kakukkfű
- 1 tk majoránna
- ½ tk fűszerpaprika
- 400 ml marhaalaplé
- 100 g fagyasztott zöldborsó
- só, bors
A burgonyapüréhez
- 500 g krumpli
- só
- 250 ml tej
- 5 szem egész fekete bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ág kakukkfű
- 250 g vaj
- ½ tk fehér bors
- 1 csipet őrölt szerecsendió
A káposztához
- 200 g vágott savanyú káposzta
- 300 g rizsliszt
- ½ tk füstölt pirospaprika
- bő étolaj a sütéshez
- só
Resztelt máj burgonyapürével és lyoni káposztával
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A resztelt májhoz
- 600 g sertésmáj
- 2 ek mangalicazsír
- 2 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- ½ tk morzsolt kakukkfű
- 1 tk majoránna
- ½ tk fűszerpaprika
- 400 ml marhaalaplé
- 100 g fagyasztott zöldborsó
- só, bors
A burgonyapüréhez
- 500 g krumpli
- só
- 250 ml tej
- 5 szem egész fekete bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ág kakukkfű
- 250 g vaj
- ½ tk fehér bors
- 1 csipet őrölt szerecsendió
A káposztához
- 200 g vágott savanyú káposzta
- 300 g rizsliszt
- ½ tk füstölt pirospaprika
- bő étolaj a sütéshez
- só
A resztelt sertésmáj elkészítésének első lépése, hogy a májat megmossuk, a vastag ereket eltávolítjuk róla és felcsíkozzuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, lepirítjuk rajta a májat, aztán kivesszük és félrerakjuk. Fontos, hogy a májat csak a legvégén, a tálalás előtt sózzuk. (Én úgy tanultam a mamámtól, hogy csak a csirkemájat lehet sütés közben sózni, ám sokan azt mondják, hogy bátran lehet sózni bármilyen májat, akár sütés közben is.)
A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd beledobjuk a reszelt fokhagymát. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, a majoránnát és a fűszerpaprikát is, és épp csak átforgatjuk. Visszarakjuk a serpenyőbe a májat, felöntjük egy kevés alaplével és fedő alatt elkezdjük puhára párolni.
A krumplit meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. Amíg a krumpli fő, a tejet egy gyorsforralóban felmelegítjük a borssal, a fokhagymával és a kakukkfűvel.
A megpuhult krumpliról leöntjük a vizet és hagyjuk, hogy elpárologjon róla az esetlegesen megmaradt nedvesség. Ezután krumplinyomóval összetörjük, majd belekeverjük a vajat. A tejből kivesszük a fűszereket és a fokhagymát, majd az aromatizált tejjel beállítjuk a krumplipüré állagát. Végül sózzuk és ízesítjük a fehér borssal, illetve a szerecsendióval.
Amikor a máj megpuhult, hozzáadjuk a fagyasztott borsót – mire az megfő, addigra szép szaftot kapunk.
A káposztát átmossuk, kinyomkodjuk, lecsepegtetjük és konyhai papírtörlővel áttöröljük, hogy teljesen száraz legyen. Átforgatjuk a füstölt paprikával elkevert rizslisztben, majd forró olajban kisütjük. Miután lecsepegtettük, megsózzuk és ismét jól átforgatjuk.
Végül a májat sózzuk, borsozzuk, még egyszer átforgatjuk, és a burgonyapürével, valamint a ropogós káposztával megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 1 óra
Ha tetszett a resztelt sertésmáj burgonyapürével és lyoni káposztával recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Bírod Bürgés bravúros recepjeit? Akkor a resztelt sertésmáj után ezeket se hagyd ki!
Smashed burger kétféle sajttal