Hozzávalók
A csirkéhez
- 8 db bőrös alsó csirkecomb
- 1 ek egész bors
- 1 csipet fahéj
- 1 mk oregánó
- 1 mk bazsalikom
- 1 mk currypor
- 2 ek nagy szemű só
- 1 tk barna cukor
- 16 szelet bacon
A krumplihoz
- 20 db apró szemű burgonya
- só, bors
- 4 ek kacsazsír
A BBQ szószhoz
- 3 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 330 ml cseresznyés kóla
- 1 ek cseresznyelekvár
- 2 ek szójaszósz
- 300 g ketchup
- 50 g melasz
- 1 ek almaecet
- 1 tk Worcester-szósz
- só, bors
- 1 tk őrölt chilipaprika
A mártogatóshoz
- 200 ml tejföl
- 3 ek majonéz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej lila hagyma (80 g/fej)
- 1 ek lime-lé
- 3 levél menta
Hozzávalók
A csirkéhez
- 8 db bőrös alsó csirkecomb
- 1 ek egész bors
- 1 csipet fahéj
- 1 mk oregánó
- 1 mk bazsalikom
- 1 mk currypor
- 2 ek nagy szemű só
- 1 tk barna cukor
- 16 szelet bacon
A krumplihoz
- 20 db apró szemű burgonya
- só, bors
- 4 ek kacsazsír
A BBQ szószhoz
- 3 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 330 ml cseresznyés kóla
- 1 ek cseresznyelekvár
- 2 ek szójaszósz
- 300 g ketchup
- 50 g melasz
- 1 ek almaecet
- 1 tk Worcester-szósz
- só, bors
- 1 tk őrölt chilipaprika
A mártogatóshoz
- 200 ml tejföl
- 3 ek majonéz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej lila hagyma (80 g/fej)
- 1 ek lime-lé
- 3 levél menta
A csirkenyalókához a csirkecombokat megmossuk, majd a bütyök alatt bevágjuk, leszedjük a bütyköt és feltoljuk a húsrészt. A fűszereket egy mozsárban összetörjük a sóval és a cukorral, és ezzel a keverékkel ízesítjük a húst.
Combonként két szelet baconnel körbetekerjük a húsos részt, a csontot pedig alufóliába csomagoljuk, hogy ne égjen meg a grillen. 180 fokra fűtött grillben indirekt hőn sütjük 45 percig, lecsukott fedéllel.
A krumplikat bő, sós vízben előfőzzük, megsózzuk és hagyjuk kihűlni.
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és közepes lángon elkezdjük benne megpárolni a finomra vágott hagymát. Pár perc után hozzádjuk a fokhagymát is, egy perc pirítás után pedig belerakjuk a szósz összes többi hozzávalóját, és 30 percig gyakran kevergetve főzzük. Ha kész, egy finom lyukú szűrőn átpasszírozzuk az egészet. Mikor letelt a hús sütési ideje, lekenjük a combokat a szósszal, és még 10 percre visszacsukjuk rá a grillt.
A mártogatóshoz összekeverjük a tejfölt és a majonézt, és belekeverjük a finomra vágott fokhagymát és lila hagymát, a lime-levet, illetve a felaprított mentaleveleket.
Mikor letelt a csirke sütési ideje, félretesszük a combokat pihenni. Az előfőzött burgonyákat zsírral megkent rostlapra tesszük, egy húspogácsanyomóval összepréseljük, sózzuk, borsozzuk és ropogósra sütjük. A csirkecombokat a mártogatóssal és a ropogós burgonyával tálaljuk.
TIPP: A maradék BBQ szósz felforralva és csírátlanított befőttesüvegbe töltve hónapokig eláll, így a következő grillpartin még egyszerűbb dolgotok lesz!
- Elkészítési idő: 45 perc
- Sütési idő: 55 perc
Ha tetszett a sütőtökös rizottó rozé kacsamellel, akácmézes-citrusos bébispenóttal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!