Brutális kaják

Sajtbundástepsiscsirkemell

Sajtbundás tepsis csirkemell

Hozzávalók
A répapüréhez
4 - 5 szál
sárgarépa
só, bors
1 mk
őrölt kakukkfű
2 ek
olívaolaj
80 g
vaj
A húshoz
400 g
csirkemellfilé
só, bors
2 ek
liszt
1 ek
olaj
250 g
reszelt sajt
A tálaláshoz
frissen őrölt bors
1 - 2 szál
petrezselyemzöld
30 ml
tejszín
150 ml
tejszín

Elkészítés

A sajtbundás tepsis csirkemell köretéhez a répákat megtisztítjuk, hosszában elfelezzük, kb. 4 cm-es darabokra vágjuk, és sütőpapíros tepsire rakjuk őket. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, és összekeverjük az olajjal, majd 190 fokos sütőbe toljuk őket kb. 35 percre. 

Miközben sül a répa, a húsokat sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben, az olajon, magas fokozaton, oldalanként 1-1 perc alatt körbepirítjuk a csirkemelleket. Ezután a reszelt sajtból a csirkemellek egyik oldalára nyomkodunk egy-egy adagot. A sajtos résszel lefelé visszarakjuk a serpenyőbe, majd pár perc alatt rápirítjuk a sajtot.

Rakunk a tetejére is a sajtból, majd megfordítjuk, hogy ez kerüljön alulra. Ezzel is pirítjuk, majd átrakjuk őket egy kisebb tepsibe. Aláöntjük a tejszínt, és miután a répát kivettük, betoljuk a 180 fokos sütőbe 15 percre.

A sült répából néhány darabot félreteszünk a sajtbundás tepsis csirkemell tálalásához. A többit még melegen lezúzzuk egy turmixgépben vagy botmixerrel a vaj és a tejszín társaságában. A megsült csirkemelleket felszeleteljük, megszórjuk frissen őrölt borssal. A répapürével és a sült répával tálaljuk, és díszíthetjük néhány petrezselyemlevéllel is.

sajtbundas-tepsis-csirkemell (2)
Sajtbundás tepsis csirkemell
  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 50 perc
  • Összesen: 70 perc

Még több tepsis kaja:

Sajtos-kolbászos tepsis krumpli

Besütött tepsis burrito

Lecsós tepsis krumpli tükörtojással

www.streetkitchen.hu

Őszintén szólva valami egészen másnak indult ez az étel (oké, nem egy tortának, de tényleg nem tudtam, mit is csinálok :D), de végül olyan finom lett, hogy nem bonyolítottam tovább… Szóval jöjjön a recept!

Hozzávalók

2 főre
A répapüréhez
4 - 5 szál
sárgarépa
só, bors
1 mk
őrölt kakukkfű
2 ek
olívaolaj
80 g
vaj
A húshoz
400 g
csirkemellfilé
só, bors
2 ek
liszt
1 ek
olaj
250 g
reszelt sajt
A tálaláshoz
frissen őrölt bors
1 - 2 szál
petrezselyemzöld
30 ml
tejszín
150 ml
tejszín

A sajtbundás tepsis csirkemell köretéhez a répákat megtisztítjuk, hosszában elfelezzük, kb. 4 cm-es darabokra vágjuk, és sütőpapíros tepsire rakjuk őket. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, és összekeverjük az olajjal, majd 190 fokos sütőbe toljuk őket kb. 35 percre. 

Miközben sül a répa, a húsokat sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben, az olajon, magas fokozaton, oldalanként 1-1 perc alatt körbepirítjuk a csirkemelleket. Ezután a reszelt sajtból a csirkemellek egyik oldalára nyomkodunk egy-egy adagot. A sajtos résszel lefelé visszarakjuk a serpenyőbe, majd pár perc alatt rápirítjuk a sajtot.

Rakunk a tetejére is a sajtból, majd megfordítjuk, hogy ez kerüljön alulra. Ezzel is pirítjuk, majd átrakjuk őket egy kisebb tepsibe. Aláöntjük a tejszínt, és miután a répát kivettük, betoljuk a 180 fokos sütőbe 15 percre.

A sült répából néhány darabot félreteszünk a sajtbundás tepsis csirkemell tálalásához. A többit még melegen lezúzzuk egy turmixgépben vagy botmixerrel a vaj és a tejszín társaságában. A megsült csirkemelleket felszeleteljük, megszórjuk frissen őrölt borssal. A répapürével és a sült répával tálaljuk, és díszíthetjük néhány petrezselyemlevéllel is.

sajtbundas-tepsis-csirkemell (2)
Sajtbundás tepsis csirkemell
  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 50 perc
  • Összesen: 70 perc

Még több tepsis kaja:

Sajtos-kolbászos tepsis krumpli

Besütött tepsis burrito

Lecsós tepsis krumpli tükörtojással

Ha tetszett a Sajtbundás tepsis csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept